Infinity trak - Brez sponk. Brez zapletanja. Resnično revolucionarna zasnova!

 

Infinity_strap - trak - brez sponk

Začetnik Infinity Strap™  je Amir Zaki (200hr RYT). Z jogo se je začel ukvarjati leta 2002. Sicer pa predan surfer in “student” tai chi-ja.

Vse te discipline so od Amirja zahtevale fleksibilnost telesa, ravnotežje, moč in dobro psihično pripavljenost oz. stanje duha, kot radi rečemo. Tudi njegovo telo je imelo določene omejitve, še posebej v ramenskem predelu. Po večih poškodbah, dveh operacijah rame, številnih fizioterapijah in še čem, je bila njegova gibljivost kar precej okrnjena. Tako, je zasnoval Infinity Strap™ . In na trg smo dobili še en artikel, kateri je nastal iz nuje nekoga, a z ogromno koristi za vse nas.

 

Infinity_strap - trak - brez sponk

Zakaj je Amir zasnoval Infinity Strap™?

Pri jogi, plesu, fizioterapiji, gimnastiki, treningih moči... si velikokrat pomagamo s trakovi. Najbolj razširjen je trak za jogo. Trak za jogo nam pomaga napredovati v zahtevnejših položajih, ali omogoča, da dlje časa zdržimo v položaju in ga izvedemo bolj pravilno, bolj optimalno. Trak za jogo je odličen pripomoček za začetnike in za tiste, kateri imajo voljo in moč po napredku v položajih. Se pa večkrat mogoče pokaže, da je trak za jogo predolg, ali pri nekaterih cenenih trakovih zaponka na zateg ne deluje. Včasih se trak tudi zvija, zavija. Mogoče kdaj zaponka, če nismo pozorni, pride ob stik na kožo, sklep, kar je neprijetno in boleče. Motilo ga je tudi ,da trakovi za jogo, ko ga spustimo na tla zaropotajo, ko zaponka pride v stik s tlemi in tak hrup pri jogi ga je motil. Zato je Amir zasnoval Infinity Strap™.

 

Infinity Strap™ ima dve zanki, kateri sta v centru prešiti in “zaviti”, da sta zato zanki poravnani oz. da ohranjata obliko. Tako je trak videti v obliki osmice (8) ali kot znak za neskočno ().

 

Zaradi prefinjenega zasuka na sredini, zanka ostane prosta / odprta in tako lahko enostavno zdrsne preko roke / noge. Hkrati nudi dober oprijem in sledi naravni obliki telesa ter se lepo prilega telesu. Prav tako lepo porazdeli pritisk na roke / noge.

infinity_65

In tudi sama oblika, znak ∞, je elegantna, brezčasna, preprosta, a z globokim pomenom. Neskončno gibanje, skladnost, gibanje diha kot tok v telo in iz njega, ravnotežje, harmonija, simetrija... vse to skupaj je združeno v Infinity Strap ™.

Tudi v naši trgovini najdete Infinity trakove!

 

infinity_strap_trak_za_jogo_asana_polozaj_za_blog_ozek