GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Triglav – Sfinga ali Acroyoga – BASE – Highline

Pred dnevi (avgust 2014) se je ekipa šestih (Eva Brovinsky, Vesna Juvan, Manca Pavli, Grega Ule, Miha Škof, Jan Valentinčič) podala iz doline Vrat na vrh Sfinge pod Triglav.

Sfinga (stražar doline) – dostojanstvena, veličastna, nedostopna. Sfinga je cc tristo metrski gladki steber na vrhu Severne triglavske stene, kateri je ostajal najdlje nepreplezani del te stene. Leta 1966 sta alpinista Ante Mahkota in Peter Ščetinin uspela v prvem vzponu, seveda tehnično. Skoraj trideset let kasneje, 1995, pa sta Gregor Kresal in Miha Kajzelj uspela v prvem prostem vzponu.
Leta 2011 je luč sveta ugledal tudi igrani dokumentarec o prvem tehničnem, ter prvem prostem vzponu najtežje slovenske visokogorske smeri, preko obraza Sfinge.
 A tokratna ekipa ni ponavljala plezalnih vzponov, pač pa se je posvetila drugim športnim zvrstem.

“Najhitrejši” je resnično poletel nad Sfingo. Grega Ule, oblečen v svoj wingsuit in mali nahrbtnik v katerem je spravljeno padalo, se je pognal z roba stene v dolino. Ostala ekipa je budno in rahlo na trnih spreljala njegov BASE jump. Po srečnem pristanku so začeli tudi ostali “delati”. Čestitke za skok!

 leteca_joga_Sfinga_Triglav_base_jump_2BASE jump Sfinga

Miha Škof in Jan Valentinčič sta začela pripravljati prvi slovenski visokogorski highline, v dolžini cc 35m. Zaradi obilice priprav, sta hojo po gurtni izvedla naslednji dan. Več o njunem podvigu si lahko preberete na strani društva Balansa slackline, kje pa najdete tudi nekaj atraktivnih fotk. Če pa vas zanima gibanje po gurtni, jih tudi lahko kontaktirate…boste precej hitreje osvojili tehniko in napredek bo presenetljiv.

Ekipa

Eva Brovinsky in Vesna Juvan pa sta se posvetili svoji strasti. Acroyoga! Ko njuji dve vidiš kako se vrtita v zraku, kot peresci in s kakšnimi nasmehi na obrazih, obnemiš. Kaj šele, da bi ju videl tik nad prepadno steno, v idiličnem gorskem okolju, nepredstavljivo. Težko pa si je predstavljati kakšna koncentracija je potrebna, koliko zaupanja, kakšna čutnost med dvema,…popolna predanost. Varovanja tu ni. Več je najbolje izvedeti kar iz prve roke, na Evini spletni strani Leteča joga

Prav ona (Eva Brovinsky) je v našem prostoru vodilna v svetu Acroyoge. Je prva, ki je v Sloveniji začela s prakso, vodenjem in širjenjem acroyoge. In je tudi AcroYoga JAMambasador za Slovenijo. Ter v letošnjem letu se je pridružila ekipi JogaLine oz. prAna Slovenija, na kar smo zelooo ponosni.

Tako da, če vas mika svet acroyoge…le kdo bi bil primernejši, da vas popelje vanj!

Priporočamo, da Letečo jogo in Balanso spremljajte omenjenih povezavah tudi v prihodnje, kajti obljubljajo več in več podvigov. In težko verjeti, a kakšnega še celo bolj norega.

Majhen del zasluge za tako odlične fotografije pa gre tudi prAni.

Dekleti sta na večini fotografi oblečeni v Julz hoody majico, katera je kot druga koža (izredno tanka in lahka, mehka in udobna, topla, a vseeno ne vroča, odlična za hladnejše dni, ter tudi kot zaščita pred soncem v vročem poletju, ter še izdelana je iz okolju prijaznega materiala…)

leteca_joga_Sfinga_Triglav_3Triglav Acroyoga Sfinga

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane