Novo

Mala Sandalwood, jogijski nakit - ogrlica mala sandalovina svetla

Znamka: Lotuscrafts

Šifra: L0026--------
Mala Sandalwood, jogijski nakit - ogrlica mala sandalovina je sestavljena iz 108 tradicionalnih indijskih molitvenih kroglic. Sandalovina in njen opojni vonj ima v duhovnem svetu Indije dolgo tradicijo. Sandalovina v Indiji velja za sveto in jo pogosto uporabljajo v malah, obredih, kozmetiki, ajurvedi. Nežen, sladek vonj sandalovine pomirja bogove, deluje pomirjujoče in nas podpre v meditaciji ter nas harmonizira. Preberi več>>

Na zalogi

19,95 €
 • Brezplačna dostava nad 40€
 • Več kot 6.000 zadovoljnih strank
 • 98% izdelkov na zalogi
 • 90% naročil do 14 ure, odpremimo še isti dan

Opis izdelka

Mala Sandalwood, jogijski nakit - ogrlica mala sandalovina je sestavljena iz 108 tradicionalnih indijskih molitvenih kroglic. Sandalovina in njen opojni vonj ima v duhovnem svetu Indije dolgo tradicijo. Sandalovina v Indiji velja za sveto in jo pogosto uporabljajo v malah, obredih, kozmetiki, aromaterapiji, ajurvedi. Nežen, sladek vonj sandalovine pomirja bogove, deluje pomirjujoče in nas podpre v meditaciji ter nas harmonizira.

Mala Sandalwood, jogijski nakit - ogrlica mala Sandalovina:

 • mala ogrlica je sestavljena iz 108 kroglic drevesa Sandal
 • kroglice so med seboj vezane, pletene na tradicionalen način
 • uporablja se pri meditaciji
 • lahko je „le“ kos lepega naravnega nakita
 • sandalovina in njen vonj ustvarjata nežen, pomirjujoč učinek
 • dolžina: 80 cm
 • premer kroglice: 8mm
 • izdelano ročno v mestu Haridvar v Indiji
 • sandalovina ne povzroča alergij, ni strupeno in ne povzroča draženja kože

Drevo Santalum album L. (santalovec) je avtohtona vrsta v Vzhodni Indiji, Maleziji. Do 10 metrov visoko drevo, ki zeleni in cveti celo leto in ni izbirčno glede prostora, kje bo raslo. Njen les morda še bolj intenzivno diši, če raste na čim bolj suhih in pustih krajih. Veliko usnjato listje spominja na lovorove liste. Na konicah vej so grozdi s cvetovi, ki imajo večinoma štiri liste in so brez vonja. Ko vzcvetijo, so rumene barve, nato pa se postopoma obarvajo intenzivno rdeče. Sandalovina se tradicionalno uporablja za parfume, kadilo in nakit, pohištvo, v Indiji pa ga že stoletja zaradi izjemnih učinkov, uporabljajo kot tradicionalno ajurvedsko zdravilo. Sandalovino najdemo v enem najstarejših vedskih spisov hinduizma, Nirukti. Veljal je za božanski les, ki se uporablja za rezbarjenje in gradnjo templjev, idolov, verskih kipov in duhovnih orodij; za katere je znano, da ostanejo dišeče desetletja ali dlje.

Več o Lotuscrafts ….
 

Kaj je mala? Kako uporabljamo malo?


Ogrlice mala so lahko narejene iz lesenih kroglic, semen, poldragih ali dragih kamnov ali draguljev. Mala je sestavljena iz 108 kroglic. Število 108 je sveto število v mnogih kulturah, zlasti v hindujski tradiciji. Število prihaja iz množenja 12 “astroloških hiš” na 9 planetov. Vsaka mala ima tudi Guru kroglico ali rese, ki nas spominjajo na učitelje v našem življenju.

Tradicionalno mala držimo med palcem in srednjim prstom in tako vsaka kroglica prehaja skozi prst in palec.  Ob tem se mantra izgovori bodisi tiho ali na glas. Najmočnejše mantre naj bi bile tiste, ki se tiho ponavljajo v mislih. To izvajamo, dokler ne dosežemo Gurujeve kroglice oz. rese, male obrnemo in postopek nadaljuje, dokler Guru kroglice oz. rese spet ne dosežemo. Ponavljanje mantre na ta način je odličen način za umiritev uma in ohranjanje misli v svojem vsakdanjem življenju (karkoli že to velja za vsakega izmed nas, ne glede na kulturo ali vero).

Moči mala ogrlice ni mogoče zanikati.  Hitro lahko opazimo njegove pozitivne učinke. Preizkusite in poiščite svojo Mala ogrlico, ki bo odpravila vaše skrbi. Vsi poznamo stres, nemir in strah - toda s primerno mala ogrlico boste lahko vedno imeli nekaj pomiritve s seboj in to v lepi obliki!

WE INSPIRE TO PRACTICE!