Tales of QuietnessCork joga blazina iz plute

Znamka: ReYoga

Šifra: 1R005
ReYoga Tales of Quietness,Cork yoga mat, joga blazina izdelana iz plute in je namenjena najzahtevnejšim jogistom. Tisim kateri želijo svojo prakso joge še izboljšati, tisti ki stremijo k popolnosti. Naravna pluta je nežna, gladka in iz položaja v položaj lahko kar drsimo, hkrati pa ohranja visoko trenje na glavne točke pritiska.
Spodnji del ReYoga Cork joga blazine je iz 100% naravne gume, kavčuka, zato, da je joga blazina bolj lepljiva, stabilnejša na podlago in hkrati blaži pritiske vadečega. Preberi več>>
Prijavi se na obvestilo o ponovni zalogi produkta

Ni na zalogi

Redna cena: 129,90 €

Akcijska cena: 116,91 €

Popust: 10%

 • Brezplačna dostava nad 40€
 • Več kot 6.000 zadovoljnih strank
 • 98% izdelkov na zalogi
 • 90% naročil do 14 ure, odpremimo še isti dan

Opis izdelka

ReYoga Tales of Quietness,Cork yoga mat, joga blazina izdelana iz plute in je namenjena najzahtevnejšim jogistom. Tisim kateri želijo svojo prakso joge še izboljšati, tisti ki stremijo k popolnosti. Naravna pluta je nežna, gladka in iz položaja v položaj lahko kar drsimo, hkrati pa ohranja visoko trenje na glavne točke pritiska.
Spodnji del ReYoga Cork joga blazine je iz 100% naravne gume, kavčuka, zato, da je joga blazina bolj lepljiva, stabilnejša na podlago in hkrati blaži pritiske vadečega.

 

Tales of Quietness Cork joga blazina iz plute:

 • za zahtevne jogiste in dimaničnejše stile joge (Ashtanga, Vinyasa, Power joga, Iyengar joga)
 • super izbira za Hot yogo in Bikram jogo
 • ob obilnejšem znojenju ali pri vadbi Hot in Bikram jogi je oprijem še boljši (mokra, vlažna pluta poskrbi za še boljši oprijem)
 • 100% naravna pluta (vrhnja plast)
 • 100% kavčuk, naravna guma na spodnji strani (da se blazina bolje prilepl na podlago, in blaži, absorbira pritiske vadečega)
 • odprtocelična površina
 • blazina je 100% biorazgradljiva, mogoče jo je v celoti reciklirati in je 100% Eco-friendly
 • dimenzije: 185 x 65 x 0.4 cm
 • teža: 2.40 kg

Sirpen oz. Corrado Caimmi je italijanski umetnik s izredno širokim spektrom različnih tehnik slikanja. Tokrat je povezal svoje tehnike z poezijo japonske ilustracije in nastale so tri krasne poslikave joga blazin.

Hachi (pri nas  označena kot rdeča) – jutranja svetloba na čudovitih cvetovih breskve, dih čebel ob zori…trenutek kateri nas začara, da obstanemo, vse dokler čebele ne opravijo svojega dela.

Tori (pri nas bež) – sraka ob tihem večeru sedi na veji cvetoče hruške. Spremlja gibanje cvetov, spremlja dih, pomaga zaustaviti napetosti...usmerja pozornost proti svetlemu obzorju…

Namig za tiste, ki se ne znojite skoraj nič: ReYoga Cork lahko v takšnih primerih ne nudi optimalnega oprijema in se vam lahko zdi nekoliko drseča. Ni problema, stvar lahko hitro in enostavno rešite. Blazino popršite z vodo! V določenih joga studiih je normalno, da imajo pripravljene bučke z razpršilom z vodo za takšne joga blazine ali za joga blazine prevlečene z mikrofibro.

ReYoga Cork joga blazina iz plute je resnično Eco Friendly, v povsem novi luči. Za pridobivanje plute, hrastovo drevo ni potrebno posekati, vendar drevesu odrežejo le površinsko plast lubja. Ta plast se obnovi v 15-20 letih. Kmetje, kateri se ukvarjajo s pridobivanjem plute, za hrastova drevesa skrbijo dobro, jih negujejo in jim omogočajo neovirano rast, konec koncev je to njihov zaslužek in stremijo k najkvalitetnejši pluti. S tem skrbijo za celotna območja porasla s hrasti, takšni odprti gozdovi preprečujejo dezertifikacijo tal (širjenje puščavskih oz. pustih površin v suhih regijah) in omogočajo razrast podrasti (trav in grmičevja), kjer najdejo zavetje mnoge živali.

Pluta ne povzroča alergij, je naravno antibakterijski “izdelek”. Vsebuje snov suberin (voskasta snov), zaradi katere je odporna proti ognju in vodi. Pluta je super naravni izolator.

Vzdrževanje: pluta je zelo trpežen in vzdržljiv material. Zato bo vaša ReYoga Feel Cork joga blazina trajala zelo dolgo že ob minimalni skrbi in vzdrževanju. 
Pomembno je, da jo vedno zvijete z zunanje strani navzven (da je pluta na zunanji strani) – tako preprečite, da bi se pluta zlomila in preprečite ukrivljanje joga podloge. 
Blazine ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi, ne puščajte jo na vročem in suhem prostoru, ne puščajte je v avtu na soncu (to velja za vse joga blazine).
Po vadbi joge, ko je joga blazina mokra in vlažna od znoja ali vode, blazino nujno posušite predno jo zvijete. Blazino razgrnite na tla ali jo obesite, da se povsem posuši, šele nato jo zvijte.

Čiščenje – pluta je naravni material in deluje antibakteriološko in antimikrobno. V primeru zelo pogoste uporabe je redno čiščenje (enkrat tedensko) priporočljivo. Blazino očistite s hladno vodo in nežnim, neagresivnim detergentom. Še bolje, če uporabite čistilo ReClean. Nato jo morate nujno dobro posušiti.

Pluta lahko na posameznih delih potemni oz. blazina dobi temnejše madeže. Povsem mogoče je, da takšnih temnih madežev ne bo mogoče odstraniti. To je povsem naravno, saj naša koža z znojenjem na površino prepušča različne snovi, katere lahko obarvajo naravne material. Obarvanost blazine lahko povzročijo tudi kreme, olja, losioni katere uporabljamo na koži. A funkcija blazine ostaja nespremenjena!
Če je naša plutasta joga blazina resnično umazana jo lahko za nekaj časa potopimo v hladno vodo, kateri smo dodali nežen, neagresiven detergent in jo z nežno gobico ali krpo narahlo zdrgnemo. Nato pa temeljito spremo milo in dobro posušimo.

Več o ReYoga….