KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Pakiranje izdelkov v reciklirano embalažo

Zakaj vaša naročila zapakiramo v reciklirano embalažo?

Izdelki – oblačila, obutve, igrače, hrana,… so običajno oviti v goro plastične ali druge embalaže, da varno prispejo od proizvajalca do končnega uporabnika. Večina te embalaže konča v sežigalnicah, na odlagališčih odpadkov, v naravi, majhna količina pa ponovno reciklira.

Ne glede na vrsto embalaže in končno ‚postajo‘ odpadne embalaže, je smiseln razmislek o alternativnih oblikah pakiranja izdelkov. Posebno v času, ko je zaradi novih navad nakupovanja (spletno nakupovanje), količina embalaže skokovito narasla. Posledično se je povečal obseg transportnih poti in dostavnih vozil, kar dodatno povečuje promet in količino izpustnih plinov.

Vsakodnevno srečevanje s pošiljkami in paketi, ki jih prejemamo od naših dobaviteljev ustvari kar nekaj odpadne embalaže. Veseli smo, da je pri Jogaline le-ta skoraj 100% trajnostna embalaža – reciklirani karton, ki ne uničuje dreves in nosi standard FSC. Naši dobavitelji oz. blagovne znamke so trajnostno usmerjeni na vseh nivojih – od surovin, materialov, do zaposlenih v tekstilni industriji, do končnega uporabnika.

Izdelki iz naše ponudbe so tako redko zapakirani v plastiko oz. so le tedaj, ko zaradi varnosti pred poškodbo izdelka to ni mogoče.

Pri Jogaline razmišljamo in delujemo trajnostno! Zato boste vaše naročilo prejeli v "rabljeni" kartonski škatli, v ponovno uporabljeni ovojnici z "mehurčki" ali v eko ovojnem papirju.

Zakaj bi popolnoma uporabno in nepoškodovano embalažo vrgli v smeti, če jo lahko ponovno uporabimo in tako zmanjšamo količino odpadkov, naredimo nekaj dobrega za naravo in navsezadnje zmanjšamo stroške embalažnih materialov. Naročeni izdelki bodo enako skrbno in varno zapakirani ter nepoškodovani prispeli do vas.

Trajnostna embalaža in pakiranje

Trudimo se iti še korak naprej, k naprednejši trajnostni rešitvi – npr. RePack model embalaže. Model nudi reciklirane ovojnice, različnih dimenzij, ki jih po prejemu naročila enostavno kot pismo odložite v poštni nabiralnik in vrnete nazaj k pošiljatelju. Tako se te ovojnice vedno znova uporabijo.

Pri prAni zavezo k zmanjšanju odpadkov uspešno rešujejo že več kot desetletje in vsako leto uresničujejo zadane cilje. V 10. letih so zmanjšali embalažo za 20 milijonov plastičnih vrečk! Njihovi izdelki so po posebnem sistemu zviti in zaviti v vrvico iz rafije. V 20kg škatli dobavljenih izdelkov ni tako niti ene plastične vrečke! Od leta 2021 bodo pri izdelkih, ki potrebujejo ‚vrečko‘, uporabili VELA papirne vrečke kot alternativo, ki jih lahko 100% reciklirajo.

Enako velja tudi pri etiketah izdelkov – uporabljajo reciklirano lepenko, katero pritrdijo na izdelek z bombažno vrvico namesto plastične.

Njihovo prizadevanje za trajnostno delovanje spodbuja tudi druga podjetja in posameznike k alternativnemu in odgovornemu ravnanju. Pričeli so z gibanjem Odgovorno pakiranje - The Responsible Packaging Movement (RPM). Skupaj smo močnejši. #ReshapePackaging

Podobne ‚zgodbe‘ zasledimo tudi pri ostalih naših blagovnih znamkah – Reyoga, Manduka in Lotuscrafts, Liforme, Yoga design lab vse joga blazine in pripomočke pakirajo v reciklirani in eko papir, razen pri blazinah, ki so občutljivejše pri transportu (npr. blazine iz kavčuka). Tudi izdelki za čiščenje blazin – čistila so zapakirana v trajnostne plastenke.

Trajnostna embalaža

Brezplačno vračilo?

Razmisli, ali nek izdelek resnično potrebuješ predno ga naročiš.

Mikavnost spletnega nakupa z brezplačno dostavo in brezplačnimi vračili izdelkov ima svoje

pluse:

  • enostavno ‚klikanje‘ po spletnih trgovinah, neomejena ponudba, utečene dostavne poti

in minuse:

  • nepotrebni ‚nakupi‘, kopičenje izdelkov, obremenjenost okolja – transportno onesnaževanje in odpadna embalaža.

Pri odgovornejšemu nakupovanju pripomore tudi organizirano spletno nakupovanje – naročanje več izdelkov hkrati in ne vsak dan po eno malenkost. Če to dopuščajo razmere, pa se odločite za prevzem izdelkov, naročenih preko spleta, v fizični trgovini ali prevzemnem mestu.

Jogaline ravno zaradi trajnostnega delovanja in spodbujanja k odgovornemu nakupovanju, ne nudi možnosti brezplačnega vračila (razen v izjemnih primerih).

Darilno zavijanje in posvetilo

Bo joga blazina ali torba darilo? Pri nas lahko izbrane izdelke nekomu podarite kot darilo. Za takšne priložnosti nudimo darilno zavijanje izdelka, h kateremu lahko tudi priložimo tudi vaše posvetilo ali osebno sporočilo (diskretnost pri vsebini zagotovljena).

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini v rubriki izberete možnost darilnega zavijanja in v posebno okence vpišete posvetilo. Darilni papir je umirjenih, zemeljskih tonov, z dodanimi okrasnimi trakovi in ličnimi dodatki. Posebne želje lahko vpišete v komentar.

Podari nekaj trajnostnega, uporabnega in lepega! Če ste v dilemi, kaj podariti, enostavno izberite darilni bon in tako presenetite obdarovanca.

Kako lahko tudi vi delujetetrajnostno:

  • pri vsakodnevnih nakupih v fizičnih trgovinah ali na tržnicah – npr. pri nakupih sadja, zelenjave,… uporabljate vrečke in embalažo za večkratno uporabo;
  • pri rabi izdelkov za pijačo in hrano, ko smo na poti; npr. namesto 'to-go' kartonastega lončka, uporabite lastni 'to-go' lonček za kavo ali namesto nakupa vode v plastenki, napolnite svojo flaško za večkratno uporabo s pijačo doma;
  • nakupujte zmerno in izdelke, ki ne puščajo visokega okoljskega odtisa.

Darilno zavijanje JogaLine

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane