KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Čistila za joga blazine

Poglej kot

15 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
  1. Set za čiščenje joga blazine Happiness
    Ocena:
    100%
    Cena: 16,16 € Običajna cena: 17,95 €
36
  • 36
  • Vse
na stran

Čistila za joga blazine

Za vzdrževanje higiene in dolgotrajno kakovost vaše joga blazine, je potrebno jogo blazino primerno čistiti. Režim čiščenja je odvisen od stila joge in stopnje intenzivnosti (npr. hot joga – več znojenja), materiala blazine (kavčuk, pluta, umetnimi materiali) in frekvence čiščenja. Za enostavno čiščenje po vadbi, so na voljo npr. ekološka čistila na osnovi eteričnih olj, kisa. Za občasno globinsko čiščenje priporočamo 'kopel' za joga blazino z intenzivnejšim, a neagresivnim čistilom. Posebej ga priporočamo za joga blazine, katere imajo odprte celice. Po vsaki uporabi in čiščenju moramo joga blazino osušiti (zbrišemo s krpo, pustimo razgrnjeno), vendar ne izpostavljamo močnim virom toplote (sonce, grelne naprave).

Podrobni nasveti za čiščenje in obnavljanje joga blazin

Dva precej univerzalna čistila za joga blazine sta: ReYoga Kit cleanser in Manduka Mat Wash (Lemongrass z vonjem po sivki ali ingverju) čistilo za joga blazine. Oba sta namenjena za vse tipe joga blazin.

Joga blazine iz naravne gume, kavčuka

Potrebujejo posebno nego. Guma je naravni material, “živ” material. Zunanji dejavniki na takšne joga blazine vplivajo še precej bolj. Zato je skrb zanje še pomembnejša. Priporočamo Manduka Čistilo za joga blazine iz kavčuka (Manduka Natural čistilo). S čistili poskrbimo tudi za prožnost kavčuka in dober oprijem.

Joga blazine iz plute

So zelo trpežne in potrebujejo minimalno nego. Pluta je naravni material in deluje antibakteriološko ter antimikrobno. V primeru zelo pogoste uporabe je redno čiščenje (enkrat tedensko) priporočljivo. Blazino očistite s hladno vodo in nežnim, neagresivnim detergentom. Primerno je tudi čistilo Reyoga cleanser.

Za joga blazine z odprtimi celicami, ki so namenjene predvsem za visoko intenzivne vadbe z veliko znojenja - npr. vroča joga, se uporablja čistilo Manduka Everyday cleanser.

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane