KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Manduka - Van Gogh joga kolekcija - jogaLine

 

Van Gogh joga kolekcija
Manduka

Sodelovanje Manduke in Muzeja Van Gogh iz Amsterdama nam prinaša osuplijivo kolekcijo.

 
 

Manduka Van Gogh museum logo

Van Gogh Yoga Mat - Manduka

 

 

Kolekcija Divje vrtnice
maj/junij 1890

Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Divje vrtnice

Prva slika, ki jo je Van Gogh naredil, ko je prispel v umobolnico Saint-Rémy. V prvih tednih ni smel zapustiti ustanove, zato se je osredotočil na teme znotraj obzidanega vrta ustanove.

Van Gogh Joga podloga - Divje vrtnice
 
Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Divje vrtnice

 

Kolekcija Perunike
maj 1890

Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Perunike

Van Gogh je to tihožitje v slogu šopka naslikal proti koncu svojega potovanja v Saint-Rémyju. Želel je doseči močan barvni kontrast. S tem, ko je vijolične cvetove postavil na rumeno ozadje, oblike še bolj izstopajo. Perunike so bile prvotno vijolične. Toda ko je rdeči pigment zbledel, so postale modre.

Van Gogh Joga podloga - Perunike
 
Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Perunike

 

Mandljevi cvetovi
maj 1890

Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Mandljevi cvetovi

»Almond Blossom« je Vincent Van Gogh naslikal za darilo za brata Thea in svakinjo Jo, ob rojstvu njunega sina Vincenta Willema. Slika Mandljev cvet je narisana z natančnimi, ponavljajočimi potezami čopiča in barvnih mešanic in s tem je Van Gog dosegel izjemen učinek in v sliko ujel vso lepoto mandljevih cvetov.

Van Gogh okrogla joga podloga - Mandljevi cvetovi
 
Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Mandljev cvet

 

Manduka Van Gogh Joga kolekcija

Vangogova zgodba, z izzivi z duševnim zdravjem, je pritegnila pozornost Manduke. Želijo opozoriti na njegovo delo in na moč ki jo imajo joga, meditacija in čuječnost, in lahko lajšajo težave ljudem, ki imajo probleme. Danes imamo srečo, da živimo v svetu, kjer je duševno zdravje pomembno in bolj odprto govorimo o tem. Čeprav je mnogokrat težko imamo vseeno srečo, da obstaja veliko krajev in ljudi, na katere se lahko obrnemo ko se pojavijo težave.

Da pa smo prišli do te stopnje, so mnogi tiho trpeli in hodili po zelo težkih poteh. Vendar je nekaj pogumnih posameznikov, ki so ta pogovor začeli že veliko preden je bila tema odprtejša. Mnogi vedo za izzive duševnega zdravja, s katerimi se je Vincent van Gogh spopadal skozi svoje življenje, kar je neslavno postalo najpogostejši del njegove zgodbe. Njegova zgodba je bila povod, da se je o teh vprašanjih začelo razpravljati s svojimi najbližjimi in da so si ljudje poiskali pomoč.

Vincentova zgodba je tista, ki vleče številne vzporednice z mnogimi od nas v današnji družbi. Boril se je s svojo prepoznavnostjo, ki jo je dosegel s svojim trdim delom. V svojem delu se je silil do izčrpanosti in poskušal napredovati v slikarski karieri. Njegovi osebni odnosi so propadali, saj se je začel odtujevati od svojih najbližjih. Dvom vase, izgorelost in pritiski osebnih odnosov ter želja ali potreba po skupnosti so vse teme, ki ovirajo našo današnjo družbo.

Prav zaradi Vincentove odprtosti pri pogovoru o teh vprašanjih z bratom Theom in njegovega samozavedanja, da potrebuje in želi pomoč pri okrevanju, je Manduka spodbudila k sodelovanju z amsterdamskim muzejem Van Gogha.

Kajti veliko se ne zgodi samo z impulzom, ampak je zaporedje majhnih stvari, ki so združene.
Vincent van Gogh svojemu bratu Theu, 22. oktobra 1882

Ta citat predstavlja vse, kar poosebljamo v jogi.

Prizadevamo si, povedati zgodbo o jogi in njenem pozitivnem vplivu na vsakogar. Gre za niz majhnih korakov na poti do dobrega počutja. Ne glede na to, ali gre za 30 sekund osredotočenega dihanja, nekaj minut samoumiritvenih misli ali 5-minutni tok gibanja, vsaka malenkost prispeva k uspehu. V številnih pismih bratu je Vincent govoril o svojih težavah in temi, ki jo je čutil. Po vrsti duševnih epizod, ki so se pojavile skozi halucinacije, napade panike, nočne more, samomorilne misli in samopoškodovanje, se je Vincent prijavil v St Remy ("Maison de Santé", ustanova za duševno zdravje v Franciji). Vincent v temnejših obdobjih ni mogel delati, a ko se je počutil dovolj dobro, je bil izjemno produktiven. Kadar je le mogel, se je odpravil na vrt klinike risat in slikat. Van Gogh je v času svojega življenja na jugu Francije ustvaril približno 150 slik.

Manduko je navdihnila Van Goghova umetnost

Ko je bil najsrečnejši, in tudi, kako odprto se je lotil svojih izzivov. Služil jim je kot navdih. In želijo, da je navdih tudi vsem nam! Manduka se je zato odločila, da se osredotoči na tri dela iz tega obdobja, ki so vsa povezana z naravo, da bi povedala svojo zgodbo o boju, okrevanju in o geniju. Vsako umetniško delo predstavlja pot majhnih korakov rasti in dobrega počutja!

Mandukina je ustvarila vsak kos v kolekciji Van Gogh, za navdih, za uspešnost, da vsakemu jogiju nudi nekaj edinstvenega. S tem sodelovanjem upajo, da bomo spodbujali pogovor o duševnem zdravju in podporo zdravju in pozitivnosti v skupnostih po vsem svetu.

Manduka Van Gogh Joga kolekcija
Praksa joge, pranajame in meditacije so odlična orodja za vsakogar. Pomaga se nam umiriti in se osredotočiti navznoter.

Mnogi ljudje uporabljajo vsakodnevne jogijske prakse, da uravnotežijo obsežne urnike in obveznosti v svojem poklicnem in osebnem življenju. Dokazano je, da povezovanje diha in gibanja zmanjšuje stres, tesnobo in pomaga pri boju proti depresiji. Joga se lahko uporablja kot preventiva in podpora za vse, ki so dovzetni ali imajo težave z duševnim zdravjem.

Manduka upa, da lahko s počastitvijo teh velikih del slavnega in težavnega umetnika pripomore k večji odprtosti pogovora o duševnem zdravju. Hvala vsem, ki ste hodili po tej poti pred nami, da ste pokazali vsem, ki se v današnjem svetu borijo s takšnimi težavami, da niso sami. Če se spopadate s težavami v duševnem zdravju in iščete več informacij o tem, kako in kje dobiti pomoč, se obrnite na lokalne zdravstvene organe.

Manduka Van Gogh Joga kolekcija - Perunike
 

Naše trajnostne
blagovne znamke


Zakaj JogaLine?

Ocenjeno 4.9 od 5 na podlagi 448 ocen na

Pod imenom JogaLine se skriva mnogo več kot le joga. JogaLine - prva joga trgovina v Sloveniji.

Za vas poskrbimo za vse prijetne aktivnosti. Ponudba opreme za jogo,
joga blazine, pripomočki za jogo (vadri, trakovi),
pripomočki za meditacijo,oblačila za jogo in športne vadbe ...

Tu smo za vas. S kvalitetnimi in trajnostnimi produkti.
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas!

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane