KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Bolsterji in odeje

Poglej kot

24 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Manduka meditacijska blazina
  Cena: 70,16 € Običajna cena: 77,95 €
 2. Bolster Rectangular za jogo
  Cena: 70,20 € Običajna cena: 78,00 €
 3. Yoga Bolster za jogo
  Cena: 55,21 € Običajna cena: 64,95 €
 4. Bolster za jogo Restorative Ø24cm
  Ocena:
  100%
  Cena: 54,95 €
 5. Okrogli Bolster za jogo Manduka Enlight
  Cena: 73,80 € Običajna cena: 82,00 €
 6. Odeja Moher
  Cena: 139,50 € Običajna cena: 155,00 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Bolsterji in odeje za podporo v položajih, za savasano, meditacijo

Joga odeja

Joga odeja je nepogrešljiv pripomoček pri meditaciji, pri statičnih asanah in asani savasana; položaj trupla, ko leže počivamo na tleh in poskrbi, da nam je prijetno toplo in udobno. Odeja lahko nudi veliko oporo in udobje tudi pri drugih asanah - od osnovnih (podpora sedečim položajem) do naprednih (ustrasana, stoja na glavi). Odeja se lahko zvije in omogoča sprostitev nog in podporo spodnjega dela hrbta ali pa se uporabi kot podlaga za kolena. Njena prednost je prilagajanje višine in oblike. Iz naravnih ali okolju prijaznih materialov, vas bo prijetno grela tudi med počitkom na kavču.

Joga bolsterji

So polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike, ki pomagajo, da se v asanah popolnoma sprostite, pomagajo zmehčati telo in omogočijo postopno in varno raztezanje. Na voljo so različnih dimenzij in teže, polnjeni z različnimi materiali – npr. bombaž, luščine pire, polieste, ajda, kapok,..

Najpogosteje se bolsterji uporabljajo pri restorativni jogi ali terapevtski jogi, yin jogi ter kot podpora v asanah pri ostalih tipih joge. Primeri asan, kjer uporabljamo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana,…

Velikost bosterjev

Bolsterji so na voljo v različnih velikostih, od majhnih do velikih. Majhni bolsterji so primerni za osebe z majhno postavo ali za uporabo v določenih položajih. Veliki bolsterji so primerni za osebe z večjo postavo ali za uporabo v več položajih.

Oblika bosterjev

Bolsterji so na voljo v dveh glavnih oblikah: okrogle in pravokotne in lunca. Okrogli bolsterji so bolj vsestranski in jih je mogoče uporabiti v različnih položajih. Pravokotni bolsterji so bolj specifični.

Polnilo bosterjev

Bolsterji so napolnjeni z različnimi materiali, vključno s peno, kapok volno, prosojem, rižem ali ovsom. Pena je najbolj trpežen material, vendar je lahko tudi najdražji. Kapok volna je naravni material, ki je zelo udoben in se lahko prilagodi telesu. Prosoj, riž in oves so naravni materiali, ki so zelo prijazni do okolja.

Material prevleke bosterja

Bolsterji so na voljo v različnih materialih prevlek, vključno z bombažem, poliestrom.

Zakaj toliko variant?

Prav to vprašanje v naši trgovini stranke zastavijo velikokrat. Okrogel bolster ali pravokoten bolster, mali ali veliki, polnjen s čim...?


Kako izbrati pravi bolster za jogo?

Bolster pri jogi uporabljamo za podporo v različnih asanah. Podobno kot ostali pripomočki za jogo (kvader, odeja, trak, valj,...), nam bolster pomaga razbremeniti dele telesa v asani ali ko prehajamo v določeno asano.

Bolsterji se najpogosteje uporabljajo v obnovitveni, restorativni jogi. Pomagajo pri podpori telesa, zagotavljajo udobje, iz z njihovo pomočjo dosežemo boljše delovanje krvnega obtoka.

Priročnik za lažjo izbiro joga bolsterja

Kako izbrati pravi bolster za jogo?

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane