Izberi najboljšo podlogo za jogo, prijazno tebi in okolju. Pridobi si dodatnih 5% popusta s prijavo na naše novičke.

Yoga Design Lab

Poglej kot

16 izdelkov

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
 • Velikost
 • Znamka
Položaj
 1. Mala brisačka PET Hand Towel
  Cena: 14,36 € Običajna cena: 17,95 €
 2. Bolster za jogo Yoga Design Lab
  Cena: 54,00 € Običajna cena: 60,00 €
 3. Travel 1.5mm potovalna joga blazina
  Cena: 54,00 € Običajna cena: 60,00 €
 4. Infinity 3.0 mm joga blazina
  Cena: 76,46 € Običajna cena: 84,95 €
 5. Kid's Combo 4.5 mm joga podloga za otroke
  Cena: 40,46 € Običajna cena: 44,95 €
 6. Combo 3.5mm joga podloga
  Cena: 64,00 € Običajna cena: 80,00 €
 7. Joga blazina iz naravne plute 3.5mm
  Cena: 71,96 € Običajna cena: 79,95 €
 8. Joga brisača Hot yoga YDL
  Cena: 40,41 € Običajna cena: 44,90 €
 9. Torba za joga blazino Mat bag YDL
  Cena: 53,91 € Običajna cena: 59,90 €
 10. Infinity joga blazina 5mm
  Cena: 80,10 € Običajna cena: 89,00 €
 11. Trak za jogo YDL
  Cena: 17,91 € Običajna cena: 19,90 €
 12. Commuter 1.5mm joga blazina
  Cena: 48,00 € Običajna cena: 60,00 €
Poglej kot

16 izdelkov

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
 • Velikost
 • Znamka
Položaj

Yoga Design Lab prinaša svežino v svet jogijskih pripomočkov - barvitost, potiski, živahni in umirjeni vzorci na jogijskih podlogah, brisačah in trakovih. Vsi produkti so narejeni s spoštovanjem do okolja – iz recikliranih plastenk, biorazgradljivega kavčukovca, barv na vodni osnovi. Z ljubeznijo iz Balija.

Več o znamki

Članek v reviji SOKOL (Revija za šport in prosti čas), jesen 2018, let. XX

Tokrat smo si za naslov izposodili ime in slogan “vroče” blagovne znamke za joga blazine in pripomočke za jogo.

Vsem je že jasno. Joga je koristna. Joga je trendi.

O koristih joge za naše zdravlje in tudi dušo smo že veliko pisali in seveda bomo še. Tokrat se bomo malce zamudili pri tej drugi stvari. Trendu, modi, dizajnu… In nekaj okrog funkcionalnosti produktov za jogo, predvsem joga blazin. Ter zeleni proizvodnji in zelenim materialom, ker to je nujno potrebno in tudi to je trendi.

Vodilne blagovne znamke

V svetu joge v ospredje, poleg funkcionalnosti njihovih produktov, potiskajo še ekološko noto le teh. Super. Lepo, da prav ta segment trga toliko poudarja varovanje okolja in tudi varovanja ljudi vpletenih v proces produkcije. Če pogledamo vodilne: prAna, Manduka, Liforme, Yoga Design Lab, ReYoga in verjetno smo zgrešili še koga, njihovi produkti so biorazgradljivi, mogoče jih je reciklirati, kavčuk NE prihaja iz amazonskih gozdov, bombaž je pridelan na organski način, čedalje več je konoplje, katera je še “čistejša” za okolje, poliester je recikliran (velikokrat celo napišejo iz kolikih plastenk je produkt izdelan)… Njihovi artikli so etikitirani z raznimi certifikati, kot je Pravična trgovina, Bluesign certifikat, ti vodilni proizvalajci sodelujejo in podpirajo lokalne skupnosti…. Torej tu ni dvoma. Veliki dajejo pozornost naši prihodnosti in prav je tako! To, da so artikli funkcionalni, je samoumevno. Le kako bi lahko ne bili. Za vsem tem stojo leta in leta razvoja, bogate izkušnje posameznikov, raziskave…

Sedaj pa smo tam. Kaj je trendi? Je to sploh pomembno?

V neki meri je. Saj to velikokrat pospeši razvoj novih materialov, novih praks. Še pred kratkim so bile joga blazine precej dolgočasnih barv. Ena izmed prvih, ki je na trg lansirala joga blazine s potiskom je bila prAna. Njihova E.C.O. Henna joga blazina je še vedno ena izmed globalno najbolj prodajanih joga blazi. Tudi Mandukine joga blazine so zadnje sezone precej pisane. Liforme s svojim sistemom linij na joga blazini (zemljevidom skozi asane) je prepoznavna vsem. Vse te blazine so nudile odličen, dober oprijem med prakso joge. In nekje vmes (cca 3 leta nazaj) je ponovno prAna poslala na trgo najčudovitejše joga blazine za tisti čas. Printed Microfibra so se imenovale oz. se imenujejo, saj so še vedno v kolekciji. To so bile takšne, z vrhnjo plastjo iz mikrovlaken. Iz microfiber materiala. Ta material je mogoče potiskati s kakršnim vzorcem želimo. Kmalu so prAni sledile tudi ostale blagovne znamke. In ta hip je takšnih joga blazin na trgu kar precej. Pazite le na kakšen način in res iz kakšnih materialov so narejene. Zelo veliko takšnih joga blazin je ekološko zelo spornih in mogoče zaradi potiskov s sumljivimi barvami celo zdravju škodlivih. Zaupajte uveljavljenim, ti si ne morejo privoščiti napak in slabega glasu.                     

A slabost – ta material ne nudi odličnega oprijema. Material je v bistvu celo drseč. Za kar je rešitev – to je odlično za vse, ki se veliko znojijo, saj mokra, vlažna microfibra nudi odličen oprijem. Lahko površino joga blazine popršite z vodo in dosežete enak učinek. Oziroma, takrat ko maksimalno dovršeno izvajate jogijske položaje in vaše telo resnično dela trdo, potem tudi takšne joga blazine držijo. Oziroma, v nekaterih praksah joge drsimo iz položaja v položaj. Praksa je tekoča. Pri takšnih praksah nam ta lastnost microfiber materiala pride še kako prav. A takšno prakso običajno lahko izvajajo izkušenejši.

Yoga Design Lab

Pri vsem tem, so še korak dlje šli pri Yoga Design Lab-u (YDL). Njihovi artikli so poleg že omenjene ekološke note in funkcionalnosti, še tako zelo lepi, da ne moremo odmakniti pogleda. Ustanovitelj YDL, je na jogijskih počitnicah na Bali-ju opazil koliko balasta je na trgu (tako ekološko spornega, nefunkcionalnega in tudi očem neprijaznega). Preselil se je na Bali in začel z delom. Preteklo je nekaj časa, da smo dobili YDL. To so vrhunske joga blazine, katere jemljejo dih. Njihove barve so opazne in v hipu jih vzljubite. To je dodatni motivator, da joga blazino razgrnete še večkrat in vadite še pogosteje. A tudi njihove joga blazine zaradi površine iz microfiber materiala drsijo.

Pozor – še nekaj dni in na trgu bo njihova nova “rešitev”! Yoga Design Lab Infinity joga blazina! Joga blazina iz kombinacije materialov (naravna guma in PU vlakna), katera ne drsi. V štirih čudovitih barvah, s čudovitim potiskom mandal, katere še dodatno izboljšajo oprijem. To bo joga blazina, katera poskrbi za top oprijem, če je mokra ali suha! In tako lepa, da boste jogirali non stop. In če prav pošteno pogledamo širše, je na trgu že takšna joga blazina – to so vrhunske Liforme joga blazine. Liforme uporablja takšen material in tudi potisk ali bolje nekakšen laserski odtis imata obe joga blazini (YDL in Liforme). In ponovno – pri YDL so ta laserski odtis naredili še posebno lep in privlačen.

YDL ni ostal le pri joga blazinah. Tudi njhovi pripomočki za jogo izstopajo po dizajnu. Omenimo naj le valj za jogo in ostale vadbe. Le malokatera blagovna znamka ima to v svoji ponudbi. In še ti so običajno neudobni in robustno narejeni. YDL valj za jogo jo oblazinjen z naravno gumo s čudovitim mandala vzorcem. Odprl, raztegnil vam bo prsni koš, rame, hrbet, boke…napredek v pozah bo lažji in neboleč, brez zategovanja mišic.

Torej trend poskrbi, da gre razvoj še hitreje naprej.

Poskrbi, da zaradi čudovitega izgleda joga blazino razgrnemo še pogosteje. In kljub temu, da nas tudi joga uči skromnosti, si pač v današnjem času ne moremo več zatiskati oči in si prigovarjati, da to ni pomembno. Konec koncev je trend poskrbel za takšno priljubljenost joge med širšo populacijo. In kaj je tu škodljivega? Joga je zdrava. Torej prakticirajmo jo. Na lep, kreativen, prijazen in čist način.

Naj bo vaš svet “design lab” oziroma vaš joga svet “Yoga Design Lab”

LIVE. BEAUTIFUL.

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2021 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane