KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Kvadri, trakovi, valji

Poglej kot

31 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Manduka Lean Cork kvader za jogo
  Ocena:
  100%
  Cena: 17,95 €
 2. Cork kvader za jogo iz plute
  Ocena:
  100%
  Cena: 21,56 €
 3. Kvader za jogo iz plute Lotuscrafts
  Ocena:
  100%
  Cena: 17,95 €
 4. Kvader za jogo iz naravne plute
  Cena: 17,60 € Običajna cena: 22,00 €
 5. Mini (Travel) Yoga Block kvader za jogo
  Cena: 16,20 € Običajna cena: 18,00 €
 6. Yoga Block Manduka kvader za jogo
  Cena: 21,56 € Običajna cena: 23,95 €
 7. Kvader za jogo unBLOK Manduka
  Cena: 23,76 € Običajna cena: 27,95 €
 8. Kvader za jogo Gaiam Print
  Cena: 16,16 € Običajna cena: 17,95 €
 9. Kvader in trak za jogo v setu Gaiam
  Cena: 25,16 € Običajna cena: 27,95 €
 10. Trak za jogo Lotuscrafts
  Ocena:
  100%
  Cena: 13,95 €
 11. Trak za jogo Unfold Manduka
  Cena: 12,60 € Običajna cena: 14,00 €
 12. Trak za jogo AligN Manduka
  Cena: 17,96 € Običajna cena: 19,95 €
 13. Trak za jogo YDL
  Ocena:
  100%
  Cena: 18,70 € Običajna cena: 22,00 €
 14. Yoga Wheel - valj za jogo
  Ocena:
  100%
  Cena: 57,60 € Običajna cena: 64,00 €
36
 • 36
 • Vse
na stran
 

Pripomočki za jogo

Želiš napredovati v joga položajih ali si olajšati položaj, kjer telo potrebuje več podpore? Kvadri, joga trakovi, bolsterji, blazine, valji, odeje, blazinice za oči, … pripomočki, ki tvojo prakso joge (in drugih vadb) in meditacije popeljejo na višjo raven.

Mnogo stilov/tipov joge pri praksi uporablja pripomočke, ki nudijo varnejše potovanje v asane, podporo pri asanah, v katerih se zadržujemo dlje, ustvarjajo več prostora in stabilnosti ter prinašajo zabavnejši element sami praksi. Pri tradicionalnih stilih joge, kot so npr. hatha, iyengar, vinyasa, ashtanga se najpogosteje uporabljajo:

Trakovi za jogo

Trakovi za jogo, ki služijo kot podaljšek okončin pri položajih, kot so Gomukhasana, Natarajasana, Paschimottanasana,… da varno potujete v položaje, jih pravilno zadržite, hkrati pa ohranite udobje in lahkotnost.

Trakovi so trpežni iz bombažne tkanine z zaponko na eni strani in se razlikujejo po debelini in dolžini. Pretesno prijemanje lahko poveča napetost v ramenskih in vratnih predelih telesa.

Ne glede na asano, poskrbite, da boste ohranili mehak oprijem traku.

Kvadri

Kvadri, ki se uporabljajo za poglabljanje raztegov, za stabilnost in pravilno poravnavo v asanah, približajo tla okončinam v asanah Utthita Trikonasana, Uttanasana,…, služijo kot podpora v sedečih položajih Lotus, Virasana, Eko pada Rajakapotasana,.. za stegna in boke, ki so manj fleksibilni, poglabljajo odpiranje prsnega koša v asanah Supta Virasana, Matsyasana, Setubandhasana.

Obstajajo kvadri iz pene, plute, lesa, večinoma so vsi univerzalnih dimenzij (10x15x23 cm). Postavite jih lahko na tri različne višine glede na asano, ki jo izvajate – na najdaljšo višino, na krajšo in plosko.


Joga odeja

Joga odeja je nepogrešljiva pri asani savasani – položaj trupla, ko leže počivamo na tleh in poskrbi, da nam je prijetno toplo in udobno. Odeja lahko nudi veliko oporo in udobje tudi pri drugih asanah - od osnovnih (podpora sedečim položajem) do naprednih (ustrasana, stoja na glavi).

Odeja se lahko zvije in omogoča sprostitev nog in podporo spodnjega dela hrbta ali pa se uporabi kot podlaga za kolena. Njena prednost je prilagajanje višine in oblike.


Bolsterji

Pri stilih joge, kot so restorativna/terapevtska joga, jin joga, kundalini joga, joga za nosečnice, kjer se asane zadržuje dlje časa, se poleg gornjih uporabljajo še bolsterji.

Bolsterji so polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike, ki pomagajo, da se v asanah popolnoma sprostite, pomagajo zmehčati telo in omogočijo postopno in varno raztezanje. Na voljo so različnih dimenzij in teže, polnjeni z različnimi materiali – npr. bombaž, luščine pire, ajde,..

Primeri asan, kjer uporabljamo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana, …


Valj za jogo (kolo)

Valj je relativno nov pripomoček, ki ga je v prakso vključil jogist Dharma Mittra. Glavni namen valja je izboljšati prožnost hrbta in odpiranje prednjega dela telesa – razteza in z lahkoto odpira prsni koš, ramena, hrbet in boke. Prinese pa tudi več dinamike v prakso.

Začetniki in napredni jogisti lahko z lahkoto vadijo zaklone. Nekaj primerov asan, kjer lahko uporabite valj: Hanumanasana, Pincha Mayurasana, Salamba Sarvangasana, Halasana.


Meditacijska blazina

Meditacijska blazina vas popolnoma podpre v meditativnih položajih, kot so sukhasana, virasana, padmasana. Blazine omogočajo stopalom in kolenom sproščen in udoben položaj, hkrati pa poravnajo hrbet in pripeljejo medenico naprej in ji nudijo oporo.

Blazine so različnih oblik, dimenzij in polnjenj. Izbiramo lahko blazine v obliki polmeseca, pravokotne, zafu – okrogle, s pirinimi ali ajdovimi luščinami, kapok volna … Izberemo si takšno, ki nas najbolje podpre.


Blazinice za oči

Povečajo učinek sprostitve pri restorativnih asanah, kot so savasana ali pri meditaciji. Ponavadi so polnjene z lanenimi semeni in/ali z dodatkom zelišč (npr. sivka), lahko pa jim dodajate eterična olja za dodatne aromaterapevtske koristi; npr. sivka sprošča in pomirja živce, odpravlja nespečnost in zmanjšuje depresijo.


Hammock

Za aerial jogo se uporablja hammock, viseči mreži podoben pripomoček, ki se pričvrsti na strop in s pomočjo tega izvajamo asane.

Joga pripomočki spodbudijo posameznika, da varno spozna asane in svoje zmožnosti, svoje potenciale in ter mu pomagajo pri procesu učenja, predvsem pa zagotavljajo, da se počutite prijetno. Če še niste preizkusili katerega od teh neverjetnih pripomočkov, je čas, da spoznate njihove pozitivne učinke.
© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane