Izkoristite darila presenečenja v ADVENTNEM KOLEDARJU

Joga blazine iz naravnih materialov

Poglej kot

Izdelki 1-24 od 31

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Manduka GRP Lite 4mm joga blazina (180cm)
  Cena: 85,46 € Običajna cena: 94,95 €
 2. eKo 5mm joga blazina (180 cm)
  Cena: 89,96 € Običajna cena: 99,95 €
 3. Infinity joga blazina 5mm (180cm)
  Cena: 67,20 € Običajna cena: 96,00 €
 4. Manduka GRP 6 mm joga blazina (180cm)
  Cena: 112,46 € Običajna cena: 124,95 €
 5. Joga blazina GRP ADAPT 5mm (180cm)
  Cena: 81,00 € Običajna cena: 90,00 €
 6. Joga blazina iz plute Lotuscrafts 5mm (183cm)
  Ocena:
  100%
  Cena: 56,95 € Običajna cena: 56,95 €
 7. Joga podloga Combo 3.5mm (178cm)
  Cena: 60,20 € Običajna cena: 86,00 €
Poglej kot

Izdelki 1-24 od 31

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj

Joga seti

 1. Set za meditacijo Lunca Lotuscrafts
  Set za meditacijo Lunca Lotuscrafts

  Cena: 109,48 € Običajna cena: 136,85 €

 2. Set za meditacijo Zafu Lotuscrafts
  Set za meditacijo Zafu Lotuscrafts

  Cena: 109,48 € Običajna cena: 136,85 €

 3. Yoga Design Lab joga set za začetnike
  Yoga Design Lab joga set za začetnike

  Cena: 52,79 € Običajna cena: 91,96 €

Joga blazine iz kavčuka, plute, jute

Pri nas skrbimo za planet. Blazine, prijazne vašemu telesu in okolju. Vsi izdelki so biorazgradljivi, primerni za reciklažo in ne vsebujejo škodljivih, toksičnih sestavin. Kavčuk ne prihaja iz amazonskih drevesnih vrst in proizvajalci ne uničujejo pragozdov, ne redkih drevesnih vrst. Proces izdelave blazin je trajnostno orientiran. Za pridobivanje plute, hrastovo drevo ni potrebno posekati, vendar drevesu odrežejo le površinsko plast lubja. Ta plast se obnovi v 15-20 letih. Kmetje, kateri se ukvarjajo s pridobivanjem plute, za hrastova drevesa skrbijo dobro, jih negujejo in jim omogočajo neovirano rast. Za ohranjanje higiene in življenjske dobe joga blazine skrbite za redno vzdrževanje s čistili.

Joga blazine iz naravne gume, kavčuka, potrebujejo posebno nego. Saj je guma naravni material, “živ” material. Zunanji dejavniki na takšne joga blazine vplivajo še precej bolj. Zato je skrb zanje še pomembnejša. Za vsakdanje čiščenje priporočamo Manduka Čistilo za joga blazine iz naravne gume (Lemongrass) ali Set za čiščenje joga blazine reYoga. S tem čistili, ne samo da očistimo joga blazino, poskrbimo za prožnost kavčuka in dober oprijem. Joga blazina iz plute je zelo trpežna in vzdržljiva. Za ohranjanje kvalitete jo vedno zvijete tako, da je pluta na zunanji strani in tako preprečite, da bi se pluta zlomila. Blazine ne izpostavljajte ekstremnim razmeram (sonce, vročina).

Po vadbi blazino posušite, razgrnite jo na tla ali jo obesite, da se povsem posuši, šele nato jo zvijte. Pluta je naravni material in deluje antibakteriološko in antimikrobno. Vsebuje snov suberin (voskasta snov), zaradi katere je odporna proti ognju in vodi. Pluta je super naravni izolator. V primeru zelo pogoste uporabe je redno čiščenje (enkrat tedensko) priporočljivo. Pluta lahko na posameznih delih potemni oz. blazina dobi temnejše madeže.

Več o tem, kako vzdrževati določeno joga podlogo najdete tu.


Hitra vprašanja o jogi

Joga blazine (podloge) - Zakaj toliko variant?

Na voljo nam je veliko različnih stilov (tipov) prakse joge. Vsak stil ima svoje specifike, zaradi katerih so se oblikovale različne joga blazine oz. podloge. Z izbiro ustrezne joga podloge si olajšamo in optimiziramo vadbo. Podloge se razlikujejo med seboj glede na površino, debelino, dolžino, materiale, iz katerih so izdelane…

Več o joga blazinah (podlogah)?

Joga blazine (podloge) - Zakaj toliko variant?

Kako izbrati joga blazino

Na trgu je poplava raznih joga blazin. Različnih materialov, različnih dimenzij, cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen, zagotovo. Vas že sedaj boli glava, ko le razmišljate, katera bi bila prava za vas? Izbira ni tako zapletena in naporna, kot se zdi. Pomembno je, da izberete sebi ustrezno in uporabno joga podlogo, saj bo ta vaša redna sopotnica na praksi joge.

Ne glede na stil joge, izberite pripomočke, ki so izdelani iz naravnih in ekoloških materialov.  Na joga blazini preživimo kar precej časa v različnih prostorih (joga studio, narava, doma,...), dotikamo se jo z golo kožo, na njej se znojimo in ničkolikokrat na blazino pritisnemo tudi ustnice. Torej, ne le zaradi okolja, predvsem zaradi nas samih je pomembno, da je joga blazina iz čistih, neoporečnih materialov.

Katere pripomočke uporabljamo pri jogi?

Želiš varno napredovati v joga položajih ali si olajšati položaj, kjer telo potrebuje več podpore? Kvadri, joga trakovi, bolsterji, blazine, valji, odeje, blazinice za oči,… pripomočki, ki tvojo prakso joge (in drugih vadb) in meditacije popeljejo na višjo raven. Za ohranjanje čistoče tvoje blazine poskrbi posebno ekološko čistilo ali joga brisača. Za lažji transport in zaščito joga blazine in pripomočkov, pa poskrbi super joga torba.

Več o pripomočkih za jogo

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2022 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane