KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Acroyoga & plezanje & joga - reportaža iz Medulina

Za nami so že četrte DWA (Drink the Wild Air) počitnice. Pomladi 2015 smo bili v Medulinu, poleti 2015 v Trenti, nato pomladi 2016 na Krasu in letos, 2017, smo se vrnili v Medulin. Privoščili smo si malo daljše počitnice, 5 dni med prvomajskimi prazniki.

Acroyoga počitnice

Acroyoga počitnice

V petek 28. aprila smo se tekom dopodlneva odpravili iz deževne Ljubljane proti Puli. Tam nas je pričakalo sonce. In “igra” se je začela.

V ustaljeni ekipi: Eva Brovinsky (Leteča joga) in Vanja Eržen , je Jan Valentinčič tokrat dobil zamenjavo – čudovito Mojca Juvančič (Živim jogo). Pri acroyoga delavnicah je veliko pomoč prispevala še Maja Trizdva iz Zagreba.

Aktivnosti DWA počitnic so že stalnica – acroyoga, plezanje, joga, slackline, nabiranje divje hrane, masaže, druženje…. Tokrat je 5 dni ponovno minilo prehitro. Ogromno pridobljenih novih znanj, novih doživetji in novih prijateljstev – popolna izkušnja. Naša srca so zagotovo precej bolj polna!

Acroyoga počitnice

Izjemno je tudi to, da so aktivnosti prilagojene tako tistim naprednim stopnjam v acroyogi ali plezanju kot popolnim začetnikom. Ekipa se vedno znova potrudi in  pripravi vsebine  za vse stopnje.

Tako je takoj v petek, sredi dneva vajeti prevzela Mojca in deležni smo bili super joge mandale na obali, v kampu, kjer nas je sonce nežno božalo po koži. Stopnjevalo se je s prvo delavnico acroyoge. Vsi nabiti z energijo smo kar težko nehali ko je bila ura že pozna. Še skupna večerja v našem Mountain Hardwear baznam šotoru, nekaj pogovora in nato v posteljo.

Soboto smo preživeli v kampu v Medulinu. Temeljita jutranja joga – Mojca nas je dodobra prebudila, da je bil zajtrk pošteno zaslužen. Sledilo je luštno dopoldne acroyoge na Acroyoga počitnicah. Eva in Maja sta poskrbeli, da so začetniki osvojili prve korake v svetu arcroyoge, nadaljevalci pa so dobili precejšnje izzive z novimi elementi. Popoldne se je nadaljevalo kar smo dopoldne začeli. Vmes je bilo tudi nekaj časa za plažo in slackline med borovci v kampu.

Večer v šotoru – večerja, klepet, masaža….

Acroyoga počitnice smo v nedeljo začeli z zajtrkom (prazna vreča ne stoji pokonci, kajne). Nato smo se napakirali in odpravili v plezališče Vinkuran. Čudovit ambient, zapuščeni kamnolom, je večini vzel sapo. Najprej joga, nato plezanje in še hiter foto shooting. Temperature sredi dneva so bile precej visoke, previsoke za plezanje ali acro v Vinkuranu in zato smo se odpravili na Kamenjak. Zaliv Školjč nas je gostil vse popoldne. Malo počitka, nato acroyoga na obali in za konec še piknik v čudovitem ambientu. Narava Kamenjaka te res zadene v srce. No piknik, ni bil konec potepa po Kamenjaku - malo čez sedmo zvečer smo se premaknili na drugo stran rta, v zaliv Pinižule in počakali romantični sončni zahod.

Acroyoga počitnice

Ponedeljek je bil še bolj naporen. Cel dan smo preživeli v Rovinju. Joga v parku, plezanje na Zlatnem rtu, sprehod do mesta in za finiš še acro v parku. Še en popolno popoln aktiven dan, pester, čudovit.

Acroyoga počitnice

Torek je bil tu, kot bi mignil. Precej utrujeni smo si privoščili jogo na obali. Seveda še ena delavnica acroyoge in že so bile počitnice pri kraju. Zadnji skupen obrok in predajanje vtisov o zadnjih dneh je minil v krogu na sončku ob obali. Zadovoljni obrazi z velikimi nasmehi, utrujena telesa a vseeno polna z novo, svežo energijo,... ko vidiš srečo, veselje, tudi hvaležnost....nova prijateljstva...so nam (Evi, Mojci in meni) dali nov zagon, potrditev da gremo v pravo smer, največ kar pa smo me tri dobile so tiste srčne izkušnje, bogastvo prijateljstva in spomini. HVALA vsem, ki ste bili z nami! Vsak je prispeval svoj košček in tako smo si skupaj naredili 5 nepozabnih dni.

Nam trem ste pričarali nasmeh na ustnice.

smeh

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane