Gumbies eco flip flop natikači!

gumbies_kategorija_natikaci

Gumbies obutev prihaja k nam iz sončne Avstralije. Kdo ne bi bolje vedel kaj je najboljša lahko obutev, kot pa iz dežele kjer ni zime.
Ko je oče Gumbies-a, Michel Maurer, je pri svojih 18ih letih odkril ritual Walkabout “sprehoda” pri Aboridžinih, se mu še sanjalo ni, da bo to tako vplivalo na njegovo življenjsko pot. Njegov nemirni duh, želja po svobodi, po avanturah, po vrhuncih življenja, po nečem več kar ni v stalnici običajnih ljudi so povzročili, da je odkrival več in več. Njegovi pobegi so bili pobegi v “resnično” življenje, v resnični izkušnjo. Kmalu se je želji po dogodivščinah pridružila še želja po dosežkih v poslu.

Z nekaj malega denarja, nahrbtnikom na ramah in polno glavo sanj se je podal iskati svojo srečo, svojo pot. Med potovanjem je opravljal priložnostna dela, se občasno posvetil ročnim delom. Nakar je v Utahu na outdoor sejmu prebral članek o uspehu John Lobb-a in njegovem izdelovanju čevljev in to je bilo to. Nastali so prvi zametki Gumbies natikačev.

gumbies_natikaci_japonke_naravna_guma_juta_bombaz_story_3

Nova blagovna znamka naj bi odsevala strast do preprostosti, uporabnost in najpomembneje – svobodo! Obvezna uporaba naravnih materialov in močno opiranje na etične temelje je bilo tedaj ključno za začetek nastanka popolnih japonk.

Ključne »sestavine« Gumbies japonk so se »sestavile« povsem logično. Stare, obrabljene avtomobilske pnevmatike so bile za uporabo podplata preveč surove. Ko pa je to zavrženo gumo spojil skupaj z juto, se je moč in trpežnost materiala povečala. Prav tako, se je takšen podplat odlično spojil skupaj z EVO medpodplatom, kar pomeni udobje in »mehek« korak. Na vrhu plast platna, ker je platno prijazno do kože, nudi nežen in naraven dotik in dobro diha. Piko na i pa zaključijo lepe barvne kombinacije. In te barvne kombinacije niso naključne, prav vsaka ima svojo zgodbo.
Tako so bili rojeni Gumbies natikači!

Ter še Michel-ovo prepričanje (vsi bi se morali tega zavedati in slediti temu):

»Življenje je prekratko, da bi si ga zapletali. Ne komplicirajte! Zajašite val, povzpnite se na goro, nosite Gumbies!«

gumbies_islander_story_5

Gumbies japonke so torej nastale, in še vedno nastajajo, iz strasti do narave, do aktivnega življenja zunaj. So preproste, minimalistične, s popolno zaščito vašega stopala.  Potovanja in iskanja izkušenj na področju športa, raziskovalnih odprav, potepanj po našem planetu…so prispevala, da so pri Gumbies-u razvili to, v kar verjamejo – tako preprosto, a tako funkcionalno obutev, kot je še ni bilo.

Izdelano po obrisu stopala, z nadvse udobno zanko med prsti, medpodplat japonke, kateri blaži sunke pri hoji in teku, podplat s skoraj lepljivim oprijemom…

gumbies_islander_story_4

Gumbies japonke so iz naravnih in recikliranih materialov. Okolju prijaznih materialov.
To je brezčasen slog, vedno “in”, popolna funkcionalnost, svež izgled. Starost ni vprašanje (so za prav vse), tako kot pri najboljših prijateljih ne! Vedno je to tisto pravo!

Naj se tvoje potovanje zdaj začne! “Let your jurney begin!”