Izkoristite darila presenečenja v ADVENTNEM KOLEDARJU

Gumbies eco flip flop natikači!

gumbies_kategorija_natikaci

Gumbies eco flip flop natikači

Gumbies obutev prihaja k nam iz sončne Avstralije. Kdo ne bi bolje vedel kaj je najboljša lahko obutev, kot pa iz dežele kjer ni zime.

Ko je oče Gumbies-a, Michel Maurer, pri svojih 18ih letih odkril ritual Walkabout “sprehoda” pri Aboridžinih, se mu še sanjalo ni, da bo to tako vplivalo na njegovo življenjsko pot. Njegov nemirni duh, želja po svobodi, po avanturah, po vrhuncih življenja, po nečem več kar ni v stalnici običajnih ljudi so povzročili, da je odkrival več in več. Njegovi pobegi so bili pobegi v “resnično” življenje, v resnični izkušnjo. Kmalu se je želji po dogodivščinah pridružila še želja po dosežkih v poslu.

Z nekaj malega denarja, nahrbtnikom na ramah in polno glavo sanj se je podal iskati svojo srečo, svojo pot. Med potovanjem je opravljal priložnostna dela, se občasno posvetil ročnim delom. Nakar je v Utahu na outdoor sejmu prebral članek o uspehu John Lobb-a in njegovem izdelovanju čevljev in to je bilo to. Nastali so prvi zametki Gumbies natikačev.

gumbies_natikaci_japonke_naravna_guma_juta_bombaz_story_3 

Nova blagovna znamka naj bi odsevala strast do preprostosti, uporabnost in najpomembneje – svobodo! Obvezna uporaba naravnih materialov in močno opiranje na etične temelje je bilo tedaj ključno za začetek nastanka popolnih japonk.

Ključne »sestavine« Gumbies japonk so se »sestavile« povsem logično. Stare, obrabljene avtomobilske pnevmatike so bile za uporabo podplata preveč surove. Ko pa je to zavrženo gumo spojil skupaj z juto, se je moč in trpežnost materiala povečala. Prav tako, se je takšen podplat odlično spojil skupaj z EVO medpodplatom, kar pomeni udobje in »mehek« korak. Na vrhu plast platna, ker je platno prijazno do kože, nudi nežen in naraven dotik in dobro diha. Piko na i pa zaključijo lepe barvne kombinacije. In te barvne kombinacije niso naključne, prav vsaka ima svojo zgodbo. Tako so bili rojeni Gumbies natikači!

Ter še Michel-ovo prepričanje (vsi bi se morali tega zavedati in slediti temu):

»Življenje je prekratko, da bi si ga zapletali. Ne komplicirajte! Zajašite val, povzpnite se na goro, nosite Gumbies!«

gumbies_islander

Gumbies japonke so torej nastale, in še vedno nastajajo, iz strasti do narave, do aktivnega življenja zunaj. So preproste, minimalistične, s popolno zaščito vašega stopala.  Potovanja in iskanja izkušenj na področju športa, raziskovalnih odprav, potepanj po našem planetu so prispevala, da so pri Gumbies-u razvili to, v kar verjamejo – tako preprosto, a tako funkcionalno obutev, kot je še ni bilo.

Izdelano po obrisu stopala, z nadvse udobno zanko med prsti, medpodplat japonke, kateri blaži sunke pri hoji in teku, podplat s skoraj lepljivim oprijemom…

Gumbies eco flip flop natikači

Gumbies eco flip flop natikači

Gumbies japonke so iz naravnih in recikliranih materialov. Okolju prijaznih materialov.

Kaj vse reciklirajo?

Reciklirana guma se uporablja za podplat. Reciklirajo avtomobilske pnevmatike in plašče od koles. Corker japonke so narejene iz plute, brez škode za okolje. Uporabljajo pluto iz Portugalske (enega največjih svetovnih proizvajalcev). Pluta je trajnostni material, z drevesa se odstrani lubje vsakih 10 let, drevo se nato ponovno obnovi. In postopek ponovijo. Vse to opravljajo s veliko skrbnostjo in varovanjem dreves. Uporabljajo poliester iz recikliranih plastenk za trakove in steljko na Duckbill japonkah. Reciklirajo bombaž za klasične japanke. Uporabljajo oz. reciklirajo stare bombažne majice in ostala oblačila, ostanke materiala iz produkcij tekstilne industrije... Recikliran bombaž uporabljajo za Islander Gumbies japanke in za trakove Corker japank. Japonke pakirajo v 100 % reciklirano plastično embalažo (čeprav so aktivni pri iskanju novih načinov pakiranja brez plastike), z biološko razgradljivimi komponentami.

Gumbies eco flip flop natikači

Gumbies je brezčasen slog, vedno “in”, popolna funkcionalnost, svež izgled. Starost ni vprašanje (so za prav vse), tako kot pri najboljših prijateljih ne! Vedno je to tisto pravo!

Naj se tvoje potovanje zdaj začne! “Let your jurney begin!”

Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2021 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane