KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Joga počitnice na Krasu - reportaža

Velikonočne počitnice 2016 na Krasu so za nami…. 

Trije čudoviti dnevi, napoljenimi z acroyogo, plezanjem, pohajkovanjem po “nekoristni” naravi, no vreme je poskrbelo tudi za nekaj ur v telovadnici…vse to in še mnogo več v čudoviti družbi. Bilo je fantastično! Preplet interesov in dejavnosti društva DWA (Drink the wild air) in nas, ekipe jogaline, se je ponovno pokazalo kot zmagovalna kombinacija.

 Bilo nas je kar precej, od “starih mačkov” acroyoge ali plezanja do popolnih novincev. A poskrbeli smo za vse. Delavnice acroyoge so potekale na dveh nivojih (napredni in začetni). Plezališče v Vipavi postreže s smermi različnih težavnosti in tudi tu je bilo dovolj vertikalnih metrov za vse stopnje. Pri masaži pa smo složno nudili užitke eden drugemu.

kras_joga_4

Prvi dan smo začeli s potepanjem po učni poti v Pliskovici in mimogrede nabrali dobolj divje hrane za večerjo. Ta čas je na Krasu precej bogat z “zelenjavo” – našli smo šparglje, divji por, regrat, navadno zvezdico, koprive… Vmes so nas nasmejale igre spoznavanja, saj nas je bilo kar veliko in mnogi se nismo poznali. Igre imem so zabavne, a tudi zahtevne. Sledil je kratek oddih in čas za namestitev na dveh super lokacijah. Topel dom sta nam nudila turistična kmetija Pri Živcovih v  vasi Skopo in hostel Pliskovica. Priporočamo tako eno kot drugo varianto! Popoldne je minil kot bi trenil v iskanju ravnotežja v parih. Acroyoga nam je ponovno ponudila in pokazala svoje čare. Ena in edina, Eva Brovinski (Leteča joga) skupaj z Janom Valentinčičem, je poskrbela za širitev znanja med že veščimi acroyogisti. Vesna Juvan in Vanja Eržen pa sta postregli s prvimi koraki v svet acro zabave!

 Joga na Krasu 

Večer je minil v pripravi večerje iz divje hrane. Težko verjeti kako je takšen “plevel” lahko okusen. Seveda ni manjkal izvrstni Teran na kmetiji Živcovih. Nedelja je postregla s socem. Dan v plezališču Vipava je minil prehitro. Ponovno, da nismo bili preobremenjeni mi in tudi narava, smo se razdelili v dve skupini – plezalci in acroyodisti. Sredi dneva je sledila menjava. Tako so se vsi, ki so bili do sedaj bolj vajeni leteti na acro partnerju, podali tudi v višine in poleteli v tovrstne užitke.

Plezanje na Krasu, na Primorskem, Slovenija

Nekateri so bili že vešči plezanja, za nekatere je bil to lahek korak, za druge kar zahteven in prav tem vse čestitke, da so premagali votel strah. Pozno popoldne smo si privoščili še masažo, nato pa zaslužen počitek. Za ponedeljek so bili plani veliki! Žal vreme ni zdržalo. Po lahkem teku smo našo zabavo nadaljevali v telovadnici v Dutovljah. Vse ure tam so bile zelo intenzivne. In s tem smo se odkupili, da smo morali biti v notri.

 kras_joga_1 

In tudi tokrat se je bilo kar precej težko posloviti od vseh. Preživeli smo tri čudovite dni, v čudovitem okolju med čudovitimi ljudmi! Le kam nas bo divji zrak odpihnil naslednjič???

kras_joga_4 

Dve skupinski! Veselje je videti toliko srečnih in srčnih ljudi na enem mestu!

Ekipa:

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane