Pura Vida nakit, ročno izdelane zapestnice

Nogavice iz moherja ALLES MOOI (vse dobro)

Do sedaj smo vedno govorili o Merino volni, kako je najboljši termoregulator, kako vzdržljiva, prijetna za nošnjo… Vse to še vedno drži. A smo malce bolj odprli oči in videli, kako čudovita je šele kombinacija Merino volne in Moherja.

Nekje so zapisali: Wool is great but mohair is better. Ja, res je. Oboje skupaj pa najboljše!

In kaj so vse te super lastnosti nogavic iz moherja:

  1. nogavice ne razvijejo neprijetnih vonjav (nogavice preko noči prezračite, naslednje jutro je nogavica sveža in pripravljena za nošenje)
  2. nogavice iz moherja so vzdržljivejše, ker so vlakna moherja ena izmed najbolj vzdržljivih naravnih vlaken, ki se raztegnejo do 30% in se nato brez problema povrnejo v osnovno obliko
  3. nogavice so antibakterijske, ker se bakterije ne morejo »prilepiti« na gladka vlakna moherja
  4. nogavice iz moherja ohranjajo vaše noge suhe, ker odvajajo vlago stran od nog in se hitro sušijo
  5. moher je tako kot volna najboljši naravni termoregulator – takšne nogavice vas bodo grele v mrazu in hladile v vročini
  6. moherjeva vlakna so gladka in zato so nogavice udobne in preprečujejo nastanek žuljev
  7. posebna, gladka vlakna, poskrbijo, da se nogavice le minimalno krčijo ob pranju
  8. izjemen komfort in udobje v vseh letnih časih

   

Nogavice Alles Mooi so razvili domači strokovnjaki. Izdelujejo pa jih v Južno Afriški Republiki. Iz JAR prihaja angora koza, katera nam daje to čudovito “volno”. Dlaka angora koze je zelo mehka, dolga in svilnata ter poznana po svojem sijaju. Čeprav ima dlaka angora koze luske kot običajna volnena vlakna, pa so te zgolj nakazane in ne polno razvite. Zaradi tega je ni mogoče polstiti, so pa ta vlakna zato trpežnejša, antibakterijska, razstegljivejša, bolj izolativna… Gre za najbolj vzdržljivo živalsko vlakno - je gibljivo in ne togo, ter se lahko prepogiba in zvija brez poškodb. Hkrati je JAR tudi velika proizvajalka Merino volne. Torej dve super surovini na enem mestu.

  

ALLES MOOI v jeziku Južne Afrike pomeni vse dobro.

Za ekipo vse dobro pomeni, da v svoje delo in produkte vlagajo ljubezen, znanje, strast, svoje srce….vse kar le lahko. Prepotovali so velik del sveta, živeli v različnih državah, izkusili različna življenjska okolja, različne kulture, … Vsaka destinacija, vsako okolje je imelo dobre in tudi slabe strani. Vse to so zbrali skupaj in naredili nov produkt iz svojih izkušenj in iz obilja narave. Njihovi produkti so proizvedeni s starimi tradicijami, znanjem, strastjo, izkušnjami, s podporo lokalnim skupnostim. Naravno in trajnostno. 

 

Alles Mooi / vse dobro = dediščina in prihodnost.

Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2023 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane