KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Oprijem joga podloge

 

Joga podloge: kako izboljšati oprijem

Vam joga podlaga drsi? Da vam bo vaša joga podloga ves čas nudila optimalen oprijem, odlično lepljivost. Ni potrebno posegati po dragih preparatih. Preberite nesvet.

 
 

Oprijem joga podloge

Joga podloga je nepogrešljiv pripomoček za vsakega jogija. Ne le da zagotavlja udobje in oporo med vadbo, ampak lahko pomaga tudi pri izboljšanju drže in ravnotežja. Vendar pa je pomembno, da izberete joga podlogo z dobrim oprijemom, da se boste lahko varno in udobno premikali med vadbo.

Zakaj je oprijem joga podloge tako pomemben?

Oprijem joga podloge je pomemben iz več razlogov.

 • Prvič, pomaga vam, da ostanete na mestu med vadbo. To je še posebej pomembno pri položajih, ki zahtevajo veliko gibanja in ravnotežja.
 • Drugič, oprijem lahko pomaga pri izboljšanju drže. Ko imate dobro oporo za stopala in roke, lahko se bolj osredotočite na pravilno izvajanje položajev.
 • Tretjič, oprijem lahko pomaga pri preprečevanju poškodb. Ko se lahko varno premikate med vadbo, je manj verjetno, da boste zdrsnili ali padli.

Kako izbrati joga blazine z dobrim oprijemom?

Pri izbiri joga blazine z dobrim oprijemom je treba upoštevati nekaj dejavnikov. Prvi dejavnik je vrsta oprijema. Če imate mokra stopala ali roke, boste potrebovali drugo blazino. Drugi dejavnik je vrsta joga, ki jo izvajate. Če izvajate položaje, ki zahtevajo veliko gibanja in ravnotežja, boste potrebovali podlogo z dobrim oprijemom.

Nasveti za izboljšanje oprijema joga podloge

Če imate težave z oprijemom joga podloge, lahko poskusite naslednje nasvete:

 • Uporabite primerno blazine. Joga blazine so narejene iz različnih materialov, ki imajo različne oprijemne lastnosti. Izberite podlogo, ki je narejena iz materiala, ki vam ustreza.
 • Očistite blazino. Mokre ali umazane podloge so manj oprijemljive. Pred vadbo joge očistite blazino z vlažno krpo.
 • Nosite primerna oblačila. Oblačila vam bodo pomagala pri ohranjanju ravnotežja in stabilnosti.
 • Za podaljšanje življenjske dobe vaše joga blazine jo redno čistite in sušite. Izogibajte se izpostavljanju podloge visokim temperaturam ali močnim kemikalijam.
 

 

Kaj storiti, da bo joga podloga vedno ostala tako "lepljiva" oz. da bo oprijem vedno odličen?

Da vam bo vaša joga podloga ves čas nudila optimalen oprijem, odlično "lepljivost", ni potrebno posegati po dragih, za to namenjenih preparatih v trgovinah. Preprosto naredite svoj pripravek z eteričnimi olji in zelišči kar doma. Takšen pripravek je poceni in lahko si ga pripravite po svojih željah, svojem okusu oz. bolje vonju.

Oprijem joga podloge

 • V steklenici ali stekleni skledi zmešajte 30 kapljic olja čajevca, 1 skodelico destilirane vode in ¼ skodelice nepozebnika.
 • V drugi stekleni skledi zmešajte 40 kapljic eteričnih olj rožmarina, limonine trave in sivke. Koliko kapljih teh treh eteričnih olj je v tej kombinaciji 40ih kapljic, je poljubna. Pomembno je, da dosežete aromo, vonj, ki vam je všeč. Lahko uporabite tudi kakšno drugo eterično olje, pozorni pa le bodite, da ni škodljivo za kožo.
 • Obe mešanici zmešajte skupaj. Tako dobljeno tekočino vlijte v pršilko. Pršilka naj bo steklena in ne plastična. Vse skupaj dobro premešajte, pretresite.
 • Odnesite svojo joga blazino, pršilko in nežno krpico iz microfiber vlaken, na teraso, vrt. Nekam, kjer je podlaga ravna in jo lahko zmočite. Pozite, da so tla oz. podlaga čista. Popršite svojo joga podlogo. Nato pa jo s krpico nežno obrišite. Svoje naoljene dlani ves čas brišite v krpico.
 • Vadbo lahko začnite po 20ih minutah. To, da je joga podloga še vlažna, bo oprijem še povečalo.
Prijetno in čimbolj pogosto vadbo!

Oprijem joga podloge

 

Naše trajnostne
blagovne znamke


Zakaj JogaLine?

Ocenjeno 4.9 od 5 na podlagi 448 ocen na

Pod imenom JogaLine se skriva mnogo več kot le joga. JogaLine - prva joga trgovina v Sloveniji.

Za vas poskrbimo za vse prijetne aktivnosti. Ponudba opreme za jogo,
joga blazine, pripomočki za jogo (vadri, trakovi),
pripomočki za meditacijo,oblačila za jogo in športne vadbe ...

Tu smo za vas. S kvalitetnimi in trajnostnimi produkti.
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas!

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane