POLETNA RAZPRODAJA do -50%

Reciklirani poliester – nekaj resnic!

Poliester je umetno vlakno izdelano iz premoga, vode, nafte in olj. Letno se proizvede 63 milijonov ton poliestra. In kar 49% vseh umetnih vlaken je poliester. Poliester se največ uporablja prav v tekstilni industriji. Ko posežete po recikliranem poliestru pozitivno vplivate na uporabo omejenih virov. Seveda so tu prisotni še ostali pozitivni vplivi na okolje in ljudi, vpletene v proces proizvodnjo poliestra.

 

prana_banner

 

Formula za uspeh je preprosta:

 

  1. Zmanjšajte! (Zmanjšajte našo odvisnost od nafte. Z zbiranje plastenk prispevajte k zmanšanju odlagališč.)
  2. Ponovno uporabite! (Poliester, plastenke so že tu. S ponovno uporabo le teh ne posegamo oz. ne izkoriščamo dragocenih naravnih virih.)
  3. Reciklirajte! (Poliester se lahko nenehno reciklira – recikliranje brez razkroja. To pomeni zaprt sistem – le ponovno ga uporabimo in nato še enkrat in še enkrat in še in še.)

 

Ste vedeli?

Ste vedeli, da imate poliester skoraj zagotovo v vaši večerji? Ko uporabite morsko sol pri pripravi jedi, je v njej verjetno tudi poliester. Pred kratkim je raziskava o morski soli pokazala, da je 16 globalnih blagobnih znamk morske soli iz več kot osmih držav vsebovalo plastiko. Kar ni nič nenavadno, saj se letno v ocean “izliva” več kot 13 milijonov ton plastike. Za bolj nazoren prikaz – to je več kot masa 72.000 sinjih kitov!

 rp3 

Za bolj nazoren prikaz – to je več kot masa 72.000 sinjih kitov! Ste vedeli kakšen socialni vpliv ima zbiranje odpadkov? Študija v mestih v Afriki, Aziji in Latinski Ameriki je pokazala, da je za 65% udeleženih v raziskavi, glavni vir dohodka gospodinjstev, zaslužek pri zbiranju odpadkov. In druga študija je pokazala, da so ti “zbiralci odpadkov” očistili cca 20% vseh odpadnih snovi v treh od šestih anketiranih mest.  

 

Zato prispevajte tudi vi k boljšemu življenju na tem planetu. Sežite po recikliranih artiklih in ko le ti odslužijo svojemu namenu jih ponovno vključite v proces reciklaže. Naj se vrti ta naš svet!

 


Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2021 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane