Izberi najboljšo podlogo za jogo, prijazno tebi in okolju. Pridobi si dodatnih 5% popusta s prijavo na naše novice.

Trajnostna misija prAne

Misija prAne je tudi, da nas navdihuje za zdravo, aktivno življenje. Za življenje brez naših omejitev “free-spirited”. V prAna oblačilih boste našli prav to. V njih boste lahko to kar ste, se tako tudi počutili, počeli v njih prav vse, prAna oblačila lahko odsevajo prav vas.


“prAna is that something.”


prAna oblačila so izdelana za življenje s skrbjo za okolje in ljudi vpletene v proizvodnji proces.


 sustainability-hero


Kaj pojeste oz. o svoji prehrani razmišljate veliko. In se odločate kaj je dobro, zdravo, pridelano na naravni način… Kolikokrat se pa vprašate kakšna oblačila nosite? To kar imate na sebi, na koži, kako je izdelano in iz kakšnih materialov? Ko bomo vsak zase naredili tudi tu korak naprej se bo spremenilo ogromno. To je lahko še en naš prispevek k čistejšemu okolju in boljšemu življenju.  


“Respect for the planet and its people.”


S17_W_049-ZapposUpdate_SPRINGFLIP_Main._CB493909208_ 


Velikokrat smo omenili čisto misel, življenje, namen, delovanje prAne. prAna je proizvajalec katera resnično deluje za nas, za okolje, za vse ljudi. Njihov trajnostni razvoj in produkcija nista le na papirju. To je prAna.  


  1. Ste vedeli, da so bile že leta 1992 etikete na prvih prAna oblačilih izdelane iz recikliranega papirja? In da so prve pošiljke svojih oblačili razposlali v kartonskih škatlah, zavrženih v lokalni trgovinici s sadjem.
  2. prAna je prva izmed večjih proizvajalcev tekstila, katera je trgu ponudila artikle iz Pravične trgovine (Fair Trade Certified). V letu 2016 so število artiklov Pravične trgovine povečali za 50%.
  3. Leta 2011 so še dodatno zmanjšali porabo plastičnih vrečk. Porabo so zmanjšali za 9.5 milijonov kar je cca 30.000 kar plastičnih vrečk. 79% njihovih artiklov ni pakiranih v plastične vrečke.
  4. Leta 2016 je bilo kar 81% prAninih bombažnih artiklov izdelanih iz organsko pridelanega bombaža.
  5. Da bi še dodatno pripomogli k zmanjševanju porabe vode, k čistosti vode in zraka, prAna od leta 2012 sodeluje z Bluesign organizacijo in tako imajo njihovi produkti tudi ta certifikat. Bluesign je najvišlji standard, kateri zagotavlja ekološko okoljsko ravnanje in se hkrati zavzema za poštene človekove pravice.
  6. Že leta 2016 je bilo 82% prAninih produktov trajnostnih.
  7. prAna je članica Fair Labor Associationa, kateri se zavzemajo za položaj delavcev v proizvodnji in skrbijo za boljše razmere le teh.
  8. prAna podpira: Conservation Alliance, The Access Fund, OIA Foundation, SEVA in še druge okoljske in človekoljubne organizacije.


ONF-WSBOG-badge


Ste vedeli, da prav vsak dan, resnično vsak dan, sredi delavnika v prAni (Carlsbad, San Diego, Kalifornija) zadoni gong. Takrat si za minuto ali dve vsak zase vzame nekaj trenutkov (da se raztegne, zadiha na polno, si privošči kratko meditacijo, se zazre vase, … kar koli). Lepa praksa, kajne!?

Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2021 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane