Izberi najboljšo podlogo za jogo, prijazno tebi in okolju. Pridobi si dodatnih 5% popusta s prijavo na naše novice.

Vsaj 1 dan v tednu nosite oblačila iz naravnih vlaken!

Kar nekaj naših objav je že bilo napisanih o naravnih materialih, o trajnostnem razvoju, o skrbi za naš planet in skrbi drug za drugega.   

Konec koncev imamo v naši ponudbi prAno, katera je ena najbolj vestnih "zelenih" in trajnostnih proizvajalk tekstila. Njihov organsko pridelan bombaž, konoplja, modal,...ostali reciklirani materiali.... slovijo po udobni nošnji in kakovosti. Tu sta še Icebreaker in Odlo - fantastično perilo iz Merino volne. Alles Mooi z nogavicami iz Moherja in Merino volne.... Trajnostna Lafuma, z novo eko podobo.... in še in še... Skratka, naša ponudba je "čista" in pri nas si lahko izberete oblačila iz naravnih vlaken.

Malo za občutek - nekaj dejstev iz videa o naravnih materialih:

  1. tretji največji onesnaževalec na planetu je modna industrija
  2. v povprečju imamo 5x več oblačil kot naši dedki in babice
  3. do leta 2025 bomo imeli v povprečju 10x več oblačil kot naši dedki in babice - od tega naj bi bilo 95% umetnih vlaken
  4. 300 let nazaj je bilo 60% vsega tekstila iz Indije, kar pa se je zmanjševalo pod oblastjo Anglije. Ker se je industrija v Indiji sistematično zapirala, je zaradi tega umrlo 3 do 4 milijone ljudi v le 50ih letih

A Indija ima še vedno znanje za pridelavo tekstila. Če bi se stvari lotili pametno, na naraven način, lahko ponovno postane vodilna sila v pridelavi tekstila. Nazaj h koreninam. S pridelavo tekstila iz naravnih vlaken! Ta proces se mora začeti kmalu, hitro, kajti vse več mladih se loteva drugačnih poslov in "stara" znanja izginjajo. Obleke si moramo izbirati sami in jih "krojiti" na naše telo. Vsako telo je unikatno in naredimo si nekaj kar paše nam.

Vsaj 1 dan v tednu nosite oblačila iz naravnih vlaken!

S tem korakom boste omogočili preživetlje mnogim kmetom.


Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2021 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane