Joga blazina iz naravne plute

Znamka: Yoga Design Lab

Šifra: 1Y008
Joga blazina iz naravne plute za vse, ki jlubite svojo prakso in Zemljo. Iz povsem naravnih materialov, pluta + kavčuk. Nudi odličen oprijem, če imate potne dlani in stopla (v nasprotnem primeru je le narahlo popršite s pršilko za vodo). Prijetna na otip, brez vonja in povsem trajnostna. Preberi več>>

Na zalogi

Redna cena: 72,95 €

Akcijska cena: 65,66 €

Popust: 10%

* Obvezna polja

 • Brezplačna dostava nad 40€
 • Več kot 6.000 zadovoljnih strank
 • 98% izdelkov na zalogi
 • 90% naročil do 14 ure, odpremimo še isti dan

Opis izdelka

Joga blazina iz naravne plute za vse, ki ljubite svojo prakso in Zemljo. Iz povsem naravnih materialov, pluta + kavčuk. Nudi odličen oprijem, če imate potne dlani in stopla (v nasprotnem primeru je le narahlo popršite s pršilko za vodo). Prijetna na otip, brez vonja in povsem trajnostna.

Joga blazina iz naravne plute Yoga Design Lab:

 • primerna za vse zahtevne jogiste kot tudi za začetnike
 • odličen oprijem v vlažnem okolju ali za tiste, ki se bolj znojite
 • ob suhih dlaneh in stopalih dosežete odličen oprijem tako, da blazino narahlo popršite z vodo
 • potisk mandale je na vodni osnovi in brez strupenih, toksičnih snovi
 • potisk mandale nam je v pomoč pri poravnavah v asani
 • pluta ne povzroča alergij, je naravno antibakterijski “izdelek”
 • material: 100% naravna pluta iz Portugalske + naravni kavčuk iz Vietnama
 • dimenzije: 178 cm x 61 cm x 3,5 mm
 • teža: 1,8 kg

Priložen trak za nošnjo blazine!

Joga blazina iz plute je resnično Eco Friendly. Za pridobivanje plute, hrastovo drevo ni potrebno posekati, vendar drevesu odrežejo le površinsko plast lubja. Ta plast se obnovi v 15-20 letih. Kmetje na Portugalskem, kateri se ukvarjajo s pridobivanjem plute, za hrastova drevesa skrbijo dobro, jih negujejo in jim omogočajo neovirano rast, saj je to njihov zaslužek in stremijo k najkvalitetnejši pluti

Pluta ne povzroča alergij, je naravno antibakterijski “izdelek”. Vsebuje snov suberin (voskasta snov), zaradi katere je odporna proti ognju in vodi. Pluta je super naravni izolator.

Vzdrževanje: pluta je zelo trpežen in vzdržljiv material. Zato bo vaša joga blazina trajala zelo dolgo že ob minimalni skrbi in vzdrževanju. 
Pomembno je, da jo vedno zvijete z zunanje strani navzven (da je pluta na zunanji strani) – tako preprečite, da bi se pluta zlomila in preprečite ukrivljanje joga podloge. 
Blazine ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi, ne puščajte jo na vročem in suhem prostoru, ne puščajte je v avtu na soncu (to velja za vse joga blazine).
Po vadbi joge, ko je joga blazina mokra in vlažna od znoja ali vode, blazino nujno posušite predno jo zvijete. Blazino razgrnite na tla ali jo obesite, da se povsem posuši, šele nato jo zvijte.

Čiščenje: pluta je naravni material in deluje antibakteriološko in antimikrobno. V primeru zelo pogoste uporabe je redno čiščenje (enkrat tedensko) priporočljivo. Blazino očistite s hladno vodo in nežnim, neagresivnim detergentom. Nato jo morate nujno dobro posušiti.
Pluta lahko na posameznih delih potemni oz. blazina dobi temnejše madeže. Povsem mogoče je, da takšnih temnih madežev ne bo mogoče odstraniti. To je povsem naravno, saj naša koža z znojenjem na površino prepušča različne snovi, katere lahko obarvajo naravne material. Obarvanost blazine lahko povzročijo tudi kreme, olja, losioni katere uporabljamo na koži. A funkcija blazine ostaja nespremenjena!
Če je naša plutasta joga blazina resnično umazana jo lahko za nekaj časa potopimo v hladno vodo, kateri smo dodali nežen, neagresiven detergent in jo z nežno gobico ali krpo narahlo zdrgnemo. Nato pa temeljito spremo milo in dobro posušimo.