JOCO pravi stekleni “takeaway” lonček!

Še ena zgodba iz vroče Avstralije! Po dveh letih trdega dela, raziskovanj, velikih idej in še marsičesa, je leta 2012 na trg prišel prvi stekleni “takeaway” JOCO lonček!

JOCO filozofija je preprosta: trajnost, okus in stil. Steklo traja dlje, ne vpliva na okus in vedno izgleda najboljše. To je premišljeno in domiselno izdelan lonček, s skrbjo za okolje. Doživite razkošje kjerkoli ste! joco_coffee_tea_cup_takeaway_story_13

Vsako leto na svetu porabimo več kot 500 milijard lončkov za enkratno uporabo iz papirja, stiroporja, razno razne plastike… Zaskrbljujoče je, da to število vsako leto naglo narašča.
Za proizvodnjo takšnih lončkov se trošijo naravni viri, emisije CO2 so ogromne, kje je šele problem odpadkov po uporabi.

Kjub majhnosti in nepomenbnosti takšen mali lonček za enkratno uporabo zelooo prispeva k onesnaženosti okolja! Se tega sploh zavedamo?

joco_coffee_to_go_tea_smootie_story_2

Pri Jocu menijo, da je čas, da se odkupimo naravi in ji celo kaj povrnemo. Tako je uporaba Joco lončka velik korak k zmanjševanju odpadkov. Še celo embalaža je okoljsko čista. Hkrati boste uporabnik / uporabnica izredno lepega, modernega lončka. Da o okusu kave ali čaja niti ne spregovorimo. Piti tekočino iz steklenega kozarčka je nekaj povsem drugega kot iz plastičnega, papirnatega….

Narava vam bo hvaležna, če boste spremenili svoje navade in postali uporabnik / uporabnica Joco lončka!

Torej – postanite ponosni uporabnik / uporabnica Joco lončka! Ter okusite le dobro kavo ali čaj in ne vaše skodelice!!

In da ne boste mislili da so Joco lončki le za čaj in kavo. Naravni sok ali smootie bosta v Joco lončku obdržala okus in vonj! Čiščenje je enostavno in lonček bo ostal čist (seveda se ne navzame vonja in se ne obarva).

joco_coffee_cup_tea_smootie_juice_story_5

Joco lončki so izdelani iz visoko kakovostnega, neporoznega, borosilikonastega* (boral) stekla. So lahki in zelo odportni na velika temperaturna nihanja. Tako je uporaba v mikrovalovni pečici ali pomivalnem stroju povsem varna. Lončki so tudi povsem “čisti” kar se tiče raznih kemičnih snovi / primesi (brez BPA, svinca, kadmija,…).

*Borosilikonasto ali Boral steklo ali jensko, je zelo odporno proti kemikalijam in spremembam temperature! Zato se uporablja predvsem za izdelavo laboratorijske steklovine in tudi kuhinjske posode.

Podrobnosti:

Pri Joco lončkih je vse izdelano nadvse premišljeno! “It’s All In The Details”

  • Gumiran ovoj okoli lončka poskrbi, da vsebina ostane primerne temperature. Hkrati omogoča “hladen” prijem, da vas ne opeče! S tem detajlom so poskrbeli še za super izgled in zaščitili steklo pred udarci, ko / če vam pade na tla.
  • Gumiran pokrovček poskrbi, da se vam vsebina ne polije med potjo po mestu, v avtu, na vlaku… Oblikovan je tako, da ko napravite požirek se ne zaletite z nosom v pokrovček.
  • Velikosti Joco lončka se prilegajo kavnim aparatom in tako lahko vaš Joco lonček napolnijo v vsaki kavarni ali na vsakem mestu, kjer nudijo kavo za s seboj “takeaway coffee” ali kava “to go”.
  • Verjamete, da je oblika Joco lončka kompatibilna z nosilcem bidona na kolesu! Torej tudi za vse tiste, ki zjutraj drvite s kolesom skozi mesto do vaše pisarne ali na trening.

Kakšno kavo radi pijete?

joco_kava_caj_mocca_smootie_joga_story_11