Joga podloge - Zakaj toliko variant?

Na voljo nam je veliko različnih stilov / vadb joge. Tako prAna nudi pester izbor podlog za različne stile joge in s tem nam olajša in optimizira vadbo.
Podloge se razlikujejo med seboj glede na povšino, debelino, materiale iz katerih so izdelane …

Konstrukcija joga blazine – Kako je izdelana joga podloga

Način izdelave prAna joga blazine, glede na to kako so plasti med seboj sprijete / vezane, je eden izmed pomembnejših dejavnikov kvalitete in trpežnosti joga blazin. Pri prAni so plasti joga podloge med seboj sprijete s toplotno obdelavo in lepljene. In prav ta večplastnost, postopek spajanja, seveda kvaliteta materialov vsake posamezne plasti, naredijo prAnine podloge skoraj neuničljive in tako zelo optimalne za vadbo.

Joga podloga prAna - sestava joga podloge

Širina joga podloge

Je pomembna iz dveh razlogov; glede na stil joge se odločimo za povprečno širino podloge (61 cm) ali na širšo, udobnejšo joga podlogo (76 cm). Širina joga blazine vpliva seveda tudi na samo težo podloge.

Sredica joga podloge

Srednja plast prAna joga blazin je tanka plast bombaža, katera preprečuje, da bi se blazina raztezala ali gubala pod nogami, rokami …

Obojestransa uporaba

Večina prAninih joga blazin je uporabnih za vadbo na obeh straneh, kar močno poveča življenjsko dobo le teh. In to kljub različno hrapavim površinam.

Plastnost

prAna joga blazine so sestavljene iz večih plasti. Za zunanje materiale pri prAni uporabljajo naravni kavčuk in TPE (Thermo Plastic Elastomer). Za notranjo plast običajno uporabljajo bombaž, včasih pa tudi sredico iz naravnega kavčuka. Ti materiali poskrbijo za izredno trpežnost, dolgo življenjsko dobo in udobno vadbo.