KAKO IZBRATI PRAVI BOLSTER ZA JOGO?

Joga za aktivne v naravi - pohodniki, kolesarji, plezalci

Zakaj priporočamo jogo za aktivne v naravi?

Pridobi moč, povečaj fleksibilnost in se hitreje regeneriraj! 

Pripravili smo nekaj asan - vaj iz joge, ki jih lahko izvedete zunaj v naravi in zato ne potrebujete nobenega pripomočka!

 

 

 

Asane so odlične za ogrevanje in raztezanje, s čimer zmanjšamo možnosti poškodb. So enostavne za izvedbo in celovite za vse mišične skupine in sklepe. Z zavestnim dihanjem, se tudi mentalno bolje pripravimo na nadaljnjo vadbo. Globlji učinek asan se doseže z redno, daljšo prakso joge (vsaj 1x tedensko). Na fizičnem nivoju nam pomaga okrepiti mišice in sklepe, izboljšati zaznavo in koordinacijo telesa, povečati fleksibilnost in stabilnost ter prispeva k hitrejši regeneraciji. 

Na psihičnem nivoju prinaša večjo umirjenost, zadovoljstvo, samozavest, koncentracijo, če omenimo le nekaj pozitivnih učinkov. Praksa joge nudi gibanje v vse smeri, kar je dobra protiutež drugim vrstam gibanja (in obremenjevanju le določenih mišičnih skupin), kot je npr. plezanje, pohodništvo, tek, kolesarjenje… 

Kliknite na članek, ki smo ga pripravili za revijo Sokol.  Prikazane so super asane za enostavni razteg celotnega telesa. 

Joga za aktivne v naravi_revijaSokol_zima19-20

Revija Sokol 

Oblačila za jogo in prosti čas trajnostnih blagovnih znamk prAna in Manduka.


Preberite si več

Kakšno oblačilo nosiš?

Vse, kar potrebuješ vedeti o tekstilnih vlaknih in materialih. Izbiraj varno in kvalitetno zase in za okolje.

Kakšno oblačilo nosiš?

Poglej več

Mini vodič po stilih joge

Katera joga je zame? Vsak stil joge prinese pozitivne učinke. Izberi sebi primerno.

Mini vodič po stilih joge

Poglej več

Joga za aktivne

Joga kot super dopolnilo pohodnikom, plezalcem, kolesarjem.

Joga za aktivne

Poglej več

 

Kako izbrati joga blazino

Iščete joga blazino in niste prepričani, katera je prava za vas? Joga blazine/podloge so iz različnih materialov, različnih dimenzij ter različnih cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen. In vsak stil joge ima svoje specifike. Za vas smo pripravili informativni vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejšo joga blazino; vašo sopotnico za vadbo.

Kako izbrati joga blazino

© 2023 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane