KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Kvadri, trakovi, valji - Manduka

Poglej kot

8 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
36
 • 36
 • Vse
na stran
 

Pripomočki za jogo

Želiš napredovati v joga položajih ali si olajšati položaj, kjer telo potrebuje več podpore? Kvadri, joga trakovi, bolsterji, blazine, valji, odeje, blazinice za oči, … pripomočki, ki tvojo prakso joge (in drugih vadb) in meditacije popeljejo na višjo raven.

Mnogo stilov/tipov joge pri praksi uporablja pripomočke, ki nudijo varnejše potovanje v asane, podporo pri asanah, v katerih se zadržujemo dlje, ustvarjajo več prostora in stabilnosti ter prinašajo zabavnejši element sami praksi. Pri tradicionalnih stilih joge, kot so npr. hatha, iyengar, vinyasa, ashtanga se najpogosteje uporabljajo:

Trakovi za jogo

Trakovi za jogo, ki služijo kot podaljšek okončin pri položajih, kot so Gomukhasana, Natarajasana, Paschimottanasana,… da varno potujete v položaje, jih pravilno zadržite, hkrati pa ohranite udobje in lahkotnost.

Trakovi so trpežni iz bombažne tkanine z zaponko na eni strani in se razlikujejo po debelini in dolžini. Pretesno prijemanje lahko poveča napetost v ramenskih in vratnih predelih telesa.

Ne glede na asano, poskrbite, da boste ohranili mehak oprijem traku.

Kvadri

Kvadri, ki se uporabljajo za poglabljanje raztegov, za stabilnost in pravilno poravnavo v asanah, približajo tla okončinam v asanah Utthita Trikonasana, Uttanasana,…, služijo kot podpora v sedečih položajih Lotus, Virasana, Eko pada Rajakapotasana,.. za stegna in boke, ki so manj fleksibilni, poglabljajo odpiranje prsnega koša v asanah Supta Virasana, Matsyasana, Setubandhasana.

Obstajajo kvadri iz pene, plute, lesa, večinoma so vsi univerzalnih dimenzij (10x15x23 cm). Postavite jih lahko na tri različne višine glede na asano, ki jo izvajate – na najdaljšo višino, na krajšo in plosko.


Joga odeja

Joga odeja je nepogrešljiva pri asani savasani – položaj trupla, ko leže počivamo na tleh in poskrbi, da nam je prijetno toplo in udobno. Odeja lahko nudi veliko oporo in udobje tudi pri drugih asanah - od osnovnih (podpora sedečim položajem) do naprednih (ustrasana, stoja na glavi).

Odeja se lahko zvije in omogoča sprostitev nog in podporo spodnjega dela hrbta ali pa se uporabi kot podlaga za kolena. Njena prednost je prilagajanje višine in oblike.


Bolsterji

Pri stilih joge, kot so restorativna/terapevtska joga, jin joga, kundalini joga, joga za nosečnice, kjer se asane zadržuje dlje časa, se poleg gornjih uporabljajo še bolsterji.

Bolsterji so polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike, ki pomagajo, da se v asanah popolnoma sprostite, pomagajo zmehčati telo in omogočijo postopno in varno raztezanje. Na voljo so različnih dimenzij in teže, polnjeni z različnimi materiali – npr. bombaž, luščine pire, ajde,..

Primeri asan, kjer uporabljamo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana, …


Valj za jogo (kolo)

Valj je relativno nov pripomoček, ki ga je v prakso vključil jogist Dharma Mittra. Glavni namen valja je izboljšati prožnost hrbta in odpiranje prednjega dela telesa – razteza in z lahkoto odpira prsni koš, ramena, hrbet in boke. Prinese pa tudi več dinamike v prakso.

Začetniki in napredni jogisti lahko z lahkoto vadijo zaklone. Nekaj primerov asan, kjer lahko uporabite valj: Hanumanasana, Pincha Mayurasana, Salamba Sarvangasana, Halasana.


Meditacijska blazina

Meditacijska blazina vas popolnoma podpre v meditativnih položajih, kot so sukhasana, virasana, padmasana. Blazine omogočajo stopalom in kolenom sproščen in udoben položaj, hkrati pa poravnajo hrbet in pripeljejo medenico naprej in ji nudijo oporo.

Blazine so različnih oblik, dimenzij in polnjenj. Izbiramo lahko blazine v obliki polmeseca, pravokotne, zafu – okrogle, s pirinimi ali ajdovimi luščinami, kapok volna … Izberemo si takšno, ki nas najbolje podpre.


Blazinice za oči

Povečajo učinek sprostitve pri restorativnih asanah, kot so savasana ali pri meditaciji. Ponavadi so polnjene z lanenimi semeni in/ali z dodatkom zelišč (npr. sivka), lahko pa jim dodajate eterična olja za dodatne aromaterapevtske koristi; npr. sivka sprošča in pomirja živce, odpravlja nespečnost in zmanjšuje depresijo.


Hammock

Za aerial jogo se uporablja hammock, viseči mreži podoben pripomoček, ki se pričvrsti na strop in s pomočjo tega izvajamo asane.

Joga pripomočki spodbudijo posameznika, da varno spozna asane in svoje zmožnosti, svoje potenciale in ter mu pomagajo pri procesu učenja, predvsem pa zagotavljajo, da se počutite prijetno. Če še niste preizkusili katerega od teh neverjetnih pripomočkov, je čas, da spoznate njihove pozitivne učinke.

Manduka, kvalitetna joga oprema za vse jogiste

Manduka je podjetje ustanovljeno s strani joga učiteljev za vse jogiste. Kvaliteta in učinkovitost joga blazin in pripomočkov jih uvršča med TOP ponudnike.

Pri izdelavi uporabljajo enostavne, vzdržljive, naravne in obnovljive materiale – naravni kavčuk, brez toksičnih sestavin, barvil ali ftalatov. Posebno pozornost namenijo detajlom ter so stalno v razvijanju še boljših, trajnostnih in okolju prijaznih izdelkov.

Manduka

Manduka joga blazine in pripomočki za jogo

Manduka je eden globalno največjih proizvajalcev joga blazin in pripomočkov za jogo. Zagotovo lahko trdimo, da so Manduka produkti vrhunske kvalitete in po njih posegajo velika imena iz sveta joge. In tudi vsi ostali.

Pri Manduki verjamejo, da je joga za vsakogar! Ne glede na to, na kateri stopnji ste, kdaj se odločite za vadbo in zakaj se odločite za vadbo, je tukaj Manduka s svojimi izdelki, da vam pomaga pri vaši praksi!

Manduka je bila zasnovana na preprosti ideji, da lahko boljša blazina za jogo spremeni svet. In da vas lahko veselje in strast do joge popelje v bolj pozitiven svet.

Pri Manduki razvijajo produkte za nas. Da je naša praksa nemotena, da se mi lahko osredotočimo le na prakso, izdelki pa nam pri tem pomagajo in nimajo nobenega odvečnega balasta, ki bi nas motil.

Vsi Manduka produkti so izdelani z natančnostjo in strastjo. Za prav vsakim kosom so dolga leta raziskovanj in razvoja. Vse skupaj pa poteka k strmenju po zmanjšanju okoljskih odpadkov. Pri Manduki se zavedajo, da je nemogoče, da ne bi pustili vsaj malenkostnega okoljskega odtisa.

Prav zato, so nam omogočili 100% preglednost njihovih odločitev in pri vsakem koraku se zavedajo, da se lahko še izboljšajo. Kar njihova dejanja dokazujejo vsako sezono.


Manduka PRO yoga mat

Najbolj znana linija Manduka joga blazin je PRO linija. Prva PRO joga blazina je bila izdelana z mislijo: služiti najbolj zahtevnim - izdelana je bila posebno za joga učitelje! In že leta in leta velja za št. 1 med joga blazinami, ki jo priporočajo učitelji po vsem svetu, in narejena za vse življenje!

Danes imamo na voljo več verzij Manduka PRO linije:

Ter tudi »extra« velike blazine, kot je 200 x 200 cm. Vse te joga blazine so na voljo v različnih dolžinah.

PRO linija je izdelana v Nemčiji. Ponaša se z doživljenjsko garancijo in OEKO-TEX certifikatom (STANDARD 100 by OEKO-TEX (12.HUS.17706 | Hohenstein HTTI)).

Piling iz soli joga blazine iz Manduka Pro serije

Joga blazine iz Manduka Pro serije vam lahko v začetku, ko je blazina nova ne nudijo oprijema kot si ga želite. To pa zato, ker je potrebno »prebiti« vrhnji, zaščitni sloj. Ta sloj se prebije z redno vadbo - torej več kot uporabljate joga blazino iz serije PRO, boljša je!

Ali pa ta postopek pospešite, s pilingom iz soli.

Poglejte si spodnji video in izvedeli boste več. Na hitro pa le:

 • po novi joga blazini iz serije PRO potresite morsko sol
 • sol pustite delovati 24 ur
 • nato sol obrišite z mehko krpo in vodo

Doživljenjska garancija za Manduka PRO linijo

Kaj pomeni doživljenjska garancija za Manduka PRO linijo?

Manduka zagotavlja, da bodo blazine za jogo PRO, PROlite in PRO Travel ob pravilni uporabi in negi trajale celo življenjsko dobo blazine. Življenjska doba joga blazine je pribljižno 10 let ob redni uporabi in ob primerni negi. Če se joga blazina iz PRO linije zaradi redne uporabe v normalnih pogojih obrabi po izteku svoje življenjske dobe, bodo joga blazino pri Manduki zamenjali. To velja za največ eno zamenjavo za en nakup.

Manduka ne krije garancije zaradi kozmetične obrabe ali poškodb, ki so posledica nepravilnega ravnanja ali nege. Ne krije modifikacij po nakupu, sprememb, malomarnosti in uporabe za namene, za katere blazina ni bila zasnovana. Upoštevajte tudi, da garancije in doživljenjske garancije Manduka ne upoštava, če je bil izdelek kupljen pri nepooblaščenih prodajalcih. Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun, izdelek pa mora biti očiščen.

Manduka garancija

Kaj garancija za Manduka PRO linijo NE krije?

 • Poškodbe površine nastale zaradi uporabe kozmetičnih pripravkov.
 • Neenakomerne barvne vzorce, lise, madeže, razbarvanja,...kateri pa ne vplivajo na funkcijo joga blazine.
 • Gube ki nastanejo zaradi nepravilnega ravnanja, shranjevanja. (Joga blazino je priporočljivo imeti ali položeno ravno na tleh ali pa zvito z vrhnjo stranjo navzven.)
 • Poškodbe, ki bi nastale, če bi joga blazino dali v pralni stroj.
 • Poškodbe, ki bi nastale zaradi uporabe sesalnika.
 • Poškodbe zaradi nepravilnega čiščenja in uporabe detergentov, ki niso namenjenji negi in čiščenju PRO linije. (Joga blazino PRO linije čistite s čistilom Wash & Refresh ali z vodo.)
 • Ne krije modifikacij po nakupu, sprememb, malomarnosti in uporabe za namene, za katere blazina ni bila zasnovana.
 • Upoštevajte, da garancije in doživljenjske garancije Manduka ne upoštava, če je bil izdelek kupljen pri nepooblaščenih prodajalcih.
 • Poškodbe, ki bi nastale, če bi joga blazino iz PRO linije uporabljali za namene, ki jim ni namenjena (npr. fitnes z utežmi).
 • Vonj, ki bi nastal ob uporabi in če za joga blazino ne skrbite in je ne čistite.

Posebnosti:

 • Blazine iz serije Almost Perfect in Extra Large ne sodijo v linijo izdelkov, ki imajo doživljenjsko garancijo.
 • Doživljenjska garancija se ne upošteva pri »studijskih« joga blazinah, katere so na uporabi v joga studiu.

Uveljavljanje garancije za Manduka PRO linijo

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun, izdelek pa mora biti očiščen. Izdelek lahko prinesete v trgovino kjer ste ga kupili. V primeru, da izdelek pošiljate nazaj do trgovca kjer ste ga kupili ali direktno v Manduko, stroške pošiljanja krijete sami.

Če reklamacijo uveljavlate po e-pošti, morate navesti, opisati kaj je narobe z izdelkom ter priložiti sliko računa in slike izdelka ter detajle fotografije poškodbe izdelka.


Manduka eKO yoga mat linija

Namaste, naturally.

eKo linija joga blazin iz Manduke je izdelana iz 100% naravne gume, kavčuka. Je trajnostno izdelana iz obnovljivih virov. To je najbolj trpežna blazina za jogo na trgu izdelna iz naravnega kavčuka. Joga blazine iz eKo linije zagotavljajo naravno oprejemljivo vrhnjo površino. Za razliko od ostalih joga blazin na trgu izdelanih iz kavčuka, je Mandukina eKo linija edina, ki ima zaprtocelično vrhnjo površino!

Na voljo imamo več verzij:

Vse te joga blazine so na voljo tudi v različnih dolžinah

Več o Manduka

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane