Mala Rudraksha, jogijski nakit - ogrlica mala Rudraksha

Znamka: Lotuscrafts

Šifra: L0011--------
Mala Rudraksha, jogijski nakit - ogrlica mala Rudraksha je sestavljena iz 108 tradicionalnih indijskih molitvenih kroglic. Rudraksha "biseri" imajo v duhovnem svetu Indije dolgo tradicijo. Ti "biseri" so pravzaprav seme drevesa Rudraksha in se imenujejo tudi “Shivine solze” ("Shiva's Tears").  Semena Rudraksha pozitivno vplivajo na duhovnost in zdravje ter spodbujajo meditacijo. V hinduizmu jih že od 10. stoletja uporabljajo v meditativne namene. Preberi več>>

Na zalogi

19,95 €
 • Brezplačna dostava nad 40€
 • Več kot 6.000 zadovoljnih strank
 • 98% izdelkov na zalogi
 • 90% naročil do 14 ure, odpremimo še isti dan

Opis izdelka

Mala Rudraksha, jogijski nakit - ogrlica mala Rudraksha je sestavljena iz 108 tradicionalnih indijskih molitvenih kroglic. Rudraksha "biseri" imajo v duhovnem svetu Indije dolgo tradicijo. Ti "biseri" so pravzaprav seme drevesa Rudraksha in se imenujejo tudi “Shivine solze” ("Shiva's Tears").  Semena Rudraksha pozitivno vplivajo na duhovnost in zdravje ter spodbujajo meditacijo. V hinduizmu jih že od 10. stoletja uporabljajo v meditativne namene.

Mala Rudraksha, jogijski nakit - ogrlica mala Rudraksha:

 • mala ogrlica je sestavljena iz 108 kroglic semena drevesa Rudraksha (Elaeocarpus ganitrus*)
 • semena so med seboj vezana, pletena na tradicionalen način
 • uporablja se pri meditaciji
 • lahko je „le“ kos lepega naravnega nakita
 • v vedskih spisih semenom, „biserom“ pripisujejo mistične in božanske lastnosti (nudijo zaščito pred negativnimi vplivi, nas varujejo, pomagajo ohranjati zdravje, pridobiti samo-opolnomočenje, in nam pomagajo pri dosegi naših ciljev))
 • dolžina: 80 cm
 • izdelano v mestu Haridvar v Indiji

Drevo Elaeocarpus ganitrus je avtohtona vrsta v Himalaji (Indija Nepal). Je zimzeleno drevo in ima modre plodove, iz katerih izluščijo semenke.

Več o Lotuscrafts ….
 

Kaj je mala? Kako uporabljamo malo?


Ogrlice mala so lahko narejene iz lesenih kroglic, semen, poldragih ali dragih kamnov ali draguljev. Mala je sestavljena iz 108 kroglic. Število 108 je sveto število v mnogih kulturah, zlasti v hindujski tradiciji. Število prihaja iz množenja 12 “astroloških hiš” na 9 planetov. Vsaka mala ima tudi Guru kroglico ali rese, ki nas spominjajo na učitelje v našem življenju.

Tradicionalno mala držimo med palcem in srednjim prstom in tako vsaka kroglica prehaja skozi prst in palec.  Ob tem se mantra izgovori bodisi tiho ali na glas. Najmočnejše mantre naj bi bile tiste, ki se tiho ponavljajo v mislih. To izvajamo, dokler ne dosežemo Gurujeve kroglice oz. rese, male obrnemo in postopek nadaljuje, dokler Guru kroglice oz. rese spet ne dosežemo. Ponavljanje mantre na ta način je odličen način za umiritev uma in ohranjanje misli v svojem vsakdanjem življenju (karkoli že to velja za vsakega izmed nas, ne glede na kulturo ali vero).

Moči mala ogrlice ni mogoče zanikati.  Hitro lahko opazimo njege pozitivne učinke. Preizkusite in poiščite svojo Mala ogrlico, ki bo odpravila vaše skrbi. Vsi poznamo stres, nemir in strah - toda s primerno mala ogrlico boste lahko vedno imeli nekaj pomiritve s seboj in to v lepi obliki!

WE INSPIRE TO PRACTICE!