KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Kratke majice in srajce - prAna

Kupujte po
Poglej kot

2 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
36
 • 36
 • Vse
na stran

Moške kratke majice, T-shirt

Brez tradicionalnega T-shirta, moške kratke majice res ne gre. Najbolj uporaben kos moške garderobe. Za vsako priložnost. Službo, tek, jogo, zabavo s prijatelji ali plezalne podvige. Za zahtevnejše športne aktivnosti je seveda primernejša majica iz inovativnih in funkcionalnih materialov - poliester, merino, elastan, vodoodbojni, hitrosušeč material.

Preverite naše blagovne znamke, ki jim zaupamo: Icebreaker, prAna, Trespass. Izberite udobn moške kratke majice iz naravnih okolju prijaznih materialov.

Nosili jih boste ne le za rekreacijo in vadbo, temveč vsakdan – za službo, potep po mestu, srečanje s prijatelji.


prAna modna in trajnostna oblačila

Njihovo poslanstvo je spodbujati zdravo, aktivno, svobodno življenje. Kreirajo vsestranska, modna in trajnostna oblačila ter dodatke, ki jih lahko nosiš za vsako priložnost, vsako avanturo, vsak dan. Dizajni so plod njihovih lastnih izkušenj – aktivnih jogijev, plezalcev in svetovnih popotnikov, ki uporabljajo svoje znanje, da so oblačila lepa, a trpežna.

Njihov slog je klasičen z modernimi materiali, vedno sledljivimi in z minimalnim odtisom na okolje.  Njihove inspiracije in stranke so športniki svetovnega formata – Chris Sharma (z njimi vse od začetka) ter jogini kot je npr. Shiva Rea. So družbeno odgovori in trajnostni proizvajalci (nosilec Fair trade certifikata, reciklirajo volno, odgovorno ravnajo s puhom,…).

Zgodba prAne

prAna, stara sanskrtska beseda za dihanje, življenje in vitalnost duha. prAna je moč, je energija, je temelj živega sveta, je življenjska energija, ki napolnjuje vesolje. S prAno je prepojeno vse, kar obstaja.

Zgodovina prAna oblačil, katera dobro služijo pri plezanju in jogi, sega v leto 1992. Izkazalo se je, da oblačila odlično funkcionirajo tudi na drugih področjih. In tako se je začelo; oblačila, katera do potankosti služijo telesu v športnih udejstvovanjih, ter pred in po tem.

Dodana vrednost prAna oblačil je skrb za okolje in ljudi, izdelana so s strastjo, z ljubeznijo, odličnih dizajnov ...

Prva prAna oblačila so bila izdelana v garaži in poslana kupcem v odpadnih škatlah od sadja iz lokalne trgovine. Za etikete so uporabili star časopisni papir, dodali eterična olja in nato z noži za pico izrezali etikete. Prvi zaposleni je spal na dvižni postelji, katera se je čez dan spremenila v delovno mizo. Toliko in še nepopisno več ljubezni, strasti, želje in upanja je bilo in je še vloženega v prAno.

Zgodba prAne

prAna v že dve desetletji in pol vlaga svojo energijo, moč, denar, srce v trajnostni razvoj.

Organski bombaž

Velik pomen dajejo uporabi organskim materialom, čistim proizvodnjim procesom, poštenemu odnosu do ljudi... 

Podatek, da je 84% bombaža v vsej njihovi liniji organskega, ni presenečenje, je pa vreden posnemanja in občudovanja. 

Oglejte si video, potem pa nam pomagajte povečati povpraševanje po bolj trajnostnih oblačilih. Delite video in širite zavest o pošteni in čisti praksi proizvajalcev. Mogoče je!

Kaj se je spremenilo od takrat?

Ne veliko in hkrati zelo veliko! Znamka prAna se je razvila in zrasla, vendar je večina »prvih« zaposlenih še vedno prisotnih. Sodelujejo in delajo s sebi enakimi, s podobno mislečimi, ohranjajo in ustvarjajo pozitivne spremembe, katere služijo enakemu namenu kot v starih časih, le z majhnimi sodobnimi popravki. Spodbujajo in podpirajo rabo organskega bombaža, pravično trgovino, vetrno energijo in še mnogo več ...

prAna ambasadorja, športni plezalec Chris Sharma in jogistka Shiva Rea sta prisotna pri prAni že od začetka, kot tudi mnogi drugi. Ti in seveda prAnini kupci pomagajo pri vsej zgodbi. Zaradi takih strasti, pripadnosti ljubezni, ustanovitelj Beaver Theodosakis še vedno odgovarja na pisma strank.

Če se ozremo nazaj, je ime prAna pravšnje. Če pogledamo naprej v prihodnost, je zato pravšnje, ker stremijo/mo k spremembam, se veselijo/mo prihodnosti.

To je zgodba prAne! Skupaj upamo, da so vam všeč izdelki. Veseli bomo vseh vaših sporočil, mnenj, kritik….in povratnih informacij kako služijo posamezni izdelki.

Kako nastajajo artikli?

 

Dvakrat letno pri prAni povabijo svoje ambasadorje, da pregledajo kolekcijo, da se posvetujejo kaj in kako, da sprejmejo predloge.... Odlično je videti, kako tesno sodelujejo eden z drugim in da so prAnine kolekcije izdelne premišljeno in popolno predanostjo uporabniku... 

Ko bi le bilo več takšnih znamk!

Trajnostna misija prAne

Misija prAne je tudi, da nas navdihuje za zdravo, aktivno življenje. Za življenje brez naših omejitev “free-spirited”. V prAna oblačilih boste našli prav to. V njih boste lahko to kar ste, se tako tudi počutili, počeli v njih prav vse, prAna oblačila lahko odsevajo prav vas.

“prAna is that something.”

prAna oblačila so izdelana za življenje s skrbjo za okolje in ljudi vpletene v proizvodnji proces.

 sustainability-hero

Kaj pojeste oz. o svoji prehrani razmišljate veliko. In se odločate kaj je dobro, zdravo, pridelano na naravni način… Kolikokrat se pa vprašate kakšna oblačila nosite? To kar imate na sebi, na koži, kako je izdelano in iz kakšnih materialov? Ko bomo vsak zase naredili tudi tu korak naprej se bo spremenilo ogromno. To je lahko še en naš prispevek k čistejšemu okolju in boljšemu življenju.  

“Respect for the planet and its people.”

S17_W_049-ZapposUpdate_SPRINGFLIP_Main._CB493909208_ 

Velikokrat smo omenili čisto misel, življenje, namen, delovanje prAne. prAna je proizvajalec katera resnično deluje za nas, za okolje, za vse ljudi. Njihov trajnostni razvoj in produkcija nista le na papirju. To je prAna.  

 1. Ste vedeli, da so bile že leta 1992 etikete na prvih prAna oblačilih izdelane iz recikliranega papirja? In da so prve pošiljke svojih oblačili razposlali v kartonskih škatlah, zavrženih v lokalni trgovinici s sadjem.
 2. prAna je prva izmed večjih proizvajalcev tekstila, katera je trgu ponudila artikle iz Pravične trgovine (Fair Trade Certified). V letu 2016 so število artiklov Pravične trgovine povečali za 50%.
 3. Leta 2011 so še dodatno zmanjšali porabo plastičnih vrečk. Porabo so zmanjšali za 9.5 milijonov kar je cca 30.000 kar plastičnih vrečk. 79% njihovih artiklov ni pakiranih v plastične vrečke.
 4. Leta 2016 je bilo kar 81% prAninih bombažnih artiklov izdelanih iz organsko pridelanega bombaža.
 5. Da bi še dodatno pripomogli k zmanjševanju porabe vode, k čistosti vode in zraka, prAna od leta 2012 sodeluje z Bluesign organizacijo in tako imajo njihovi produkti tudi ta certifikat. Bluesign je najvišlji standard, kateri zagotavlja ekološko okoljsko ravnanje in se hkrati zavzema za poštene človekove pravice.
 6. Že leta 2016 je bilo 82% prAninih produktov trajnostnih.
 7. prAna je članica Fair Labor Associationa, kateri se zavzemajo za položaj delavcev v proizvodnji in skrbijo za boljše razmere le teh.
 8. prAna podpira: Conservation Alliance, The Access Fund, OIA Foundation, SEVA in še druge okoljske in človekoljubne organizacije.

 

ONF-WSBOG-badge

 

Ste vedeli, da prav vsak dan, resnično vsak dan, sredi delavnika v prAni (Carlsbad, San Diego, Kalifornija) zadoni gong. Takrat si za minuto ali dve vsak zase vzame nekaj trenutkov (da se raztegne, zadiha na polno, si privošči kratko meditacijo, se zazre vase, … kar koli). Lepa praksa, kajne!?

Več o Prana

 

Ni vseeno, kakšno oblačila nosimo!

Izbiraj varna, udobna in trajnostna oblačila. Sledi načelu "Manj je več" in prispevaj k zmanjševanju odpadkov ter onesnaževanju okolja.

Vse o lastnostih tekstilnih vlaken in materialih

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane