KAKO IZBRATI PRAVI BOLSTER ZA JOGO?

Aktivno športno perilo, majice, hlače - Trespass

Kupujte po
Poglej kot

2 izdelkov

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Termo perilo Mystery Trespass, unisex
  Ocena:
  100%
  Cena: 27,97 € Običajna cena: 39,95 €
Poglej kot

2 izdelkov

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj

Aktivno športno perilo / smučarsko perilo in Merino volna

Zakaj je drugačna od navadne volne?

Merino ovce, od katerih Icebreaker dobi ta čudovita vlakna, živijo v gorovju Južne Alpe na Novi Zelandiji. Gorovje ima kar nekaj vrhov preko 3000 m nadmorske višine (najvišji Mount Cook je tudi najvišji vrh Nove Zelandije, 3724 m). Vremenske razmere se izmenjujejo zelo hitro, poleti je temperatura preko 30 stop. C, pozimi pa krepko pod -10 stop. C in še nižje.

Merino ovce te skrajnosti preživijo zaradi svojega neverjetnega naravnega “flisa“. Njihov poletni plašč je izredno lahek in diha in ohranja hladno tempertauto tudi pri zelo visokih temperaturah. Pozimi dobijo dodaten sloj volne, da jih ščiti pred zelo nizkimi temperaturami.

Merino volna vlakno primerjava

WE BELIEVE THERE IS A BETTER WAY. AND NATURE HAS THE ANSWERS.

Enostavno, učinkovito, iznajdljivo. Naravne rešitve niso preizkušene v laboratorijih! Soočajo se z naravnim,  terenskim testom. Če se narava zmoti, ovce umrejo.


Hitra zgodovina merino volne

Oblačila iz navadne, tradiconalne volne grejejo odlično. A so težka in volumensko veliko zasedejo. “Pravi”, star pulover iz volne, nam zavzame pol nahrbtnika. Ko so oblačila iz navadne volne mokra, se sušijo zelo dolgo. Zelo moteča je tudi srbečica, ki jo klasična volna običajno povzroča.

V 70. letih so na trg prišla oblačila iz sintetičnih vlaken. Pravi hit. Lahka in enostavna za vzdrževanje. A so se precej mečkala in ob znojenju so se zelo osmradila. Izdelana na osnovi nafte, so bila tudi precej vnetljiva. Končno so prišla oblačila iz merino volne. Prava rešitev, brez slabih lastnosti! Lahka, mehka, ne srbijo, se ne mečkajo, se ne osmradijo, grejejo v mrazu, hladijo v vročini. Narava resnično ve kaj je najbolje in kaj deluje. Ker je merino volna narejena v gorah in ne v petrokemičnem laboratoriju. So naravno obnovljiva, reciklirana in biološko razgradljiva vlakna.

Merino volna poleti ali pozimi

Lastnosti, zaradi katerih ljubimo merino volno:

 • Termo regulacija – vlakna merino volne
 • Negorljivost – vlakna merino volne so naravno protivnetljiva. Če pridejo v stik z drugi gorljivim predmetom, se ne stopijo, zlepijo,…
 • Biološko razgradljiva – naravna vlakna, katera se razgradijo hitro in naravno.
 • UV zaščita - material blokira UV žarke (UVA / UVB / UVC) da bi prodrli do kože.
 • Odporne proti smradu – merino vlakna absorbirajo mulekule znoja in jih „predelajo“, tako vonj po znoju ni prisoten.
 • Hitrosušeč material – vlakna absorbirajo vlago na koži in jo transportirajo navzven.
 • Fleksibilnost – merino vlakna so izredno fleksibilna. Lahko se raztegnejo več kot 30% in se ne zlomijo, ter se povrnejo v prvotno stanje.
 • Mehkoba – merino vlakna so naravno mehka in svilnata na dotik. Prijetna prva plast oblačila, direktno na kožo.
Icebreaker explore the relationship between people and nature. It’s about kinship, not conquering. Nature is our hero.

Trespass - kakovostna blagovna znamka

Škotski Trespass je eno najbolj popularnih britanskih podjetji z outdoor opremo. Pri Trespassu je avantura na prvem mestu. Ne glede na to kje bivate in koliko ste stari, vedno je dobro imeti naravo blizu sebe. In vedno je dobro, da čim več časa preživimo aktivno na zraku (v gorah, gozdu, plaži,...).

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1938 v Glasgowu, pod imenom Jacobs & Turner Ltd. V začetku so šivali unifome za razne organizacije, ustanove, tudi za policaje. Kmalu pa so pričeli s šivanjem anorakov in jaken z zaščito pred dežjem in vetrom.

Podjetje je raslo. In v Trespass so prišli strokovnjaki in inovatorji, ter skupaj so razvili nove materiale (3-slojno tkanino za zaščito pred vremenskimi vplivi Tres-Tex, Tres-Shield,..).

Šele leta 1984 se je podjetje Jacobs & Turner Ltd preimenovalo v Trespass. Začeli so se osredotočati na specializirana, a cenovno dostopna oblačila za smučanje in prosti čas. In tako je šlo vse skupaj le še navzgor.

Trespass women

Trespass je najbolj poznan po jaknah

V ponudbi imajo bogat izbor od pravih puhovk, polnjenim s puhom, do sintetičnih polnil. Prave gorniške jakne in tudi bolj urbani stil, nepremočljive in veter neprepustne. Lahke anorake, palerine, Softshell jakne, flise, ... Hlače in pajkice Trespass so udobne in trpežne.

Športno perilo iz merino volne ali umetnih materialov je odlično, za odlično ceno. Kroji standardni, tako, da so res primerni za vsakogar. Svojo kolekcijo so razširili tudi v segment nahrbtnikov, šotorov, kamping opreme, obutve,...Kolekcija za plažo je prikupna. Na voljo imate bogato moško in žensko linijo oblačil, obutve in opreme, ter tudi za otroke. Tako lahko oblečete celo družino.

Leta 2017 so na trg lansirali še linijo za naše štirinožne ljubljenčke. Trespaws je linija oblačil in dodatkov zasnovanih za kužke. Od skled, povodcev, ovratnic do jopičev.

Tako je Trespass tu za celotno širšo družino!

Več o Trespass

Trespass men

 

Ni vseeno, kakšno oblačila nosimo!

Izbiraj varna, udobna in trajnostna oblačila. Sledi načelu "Manj je več" in prispevaj k zmanjševanju odpadkov ter onesnaževanju okolja.

Vse o lastnostih tekstilnih vlaken in materialih

© 2023 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane