KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Joga blazine - prAna

Kupujte po
Filtri
Ne najdemo izdelkov, ki bi ustrezali izboru.
 1. Set za jogo za začetnike Gaiam Start Cushion support
  Set za jogo za začetnike Gaiam Start Cushion support
  Cena: 29,97 € Običajna cena: 49,95 €
 2. Joga set Yoga Design Lab #1
  Joga set Yoga Design Lab #1

  Cena: 74,04 € Običajna cena: 98,00 €

 3. Joga set Manduka #2
  Joga set Manduka #2

  Cena: 101,72 € Običajna cena: 127,90 €

Joga blazine po materialu in velikosti

Vrhunske znamke joga blazin

Joga blazine prAna, Manduka, Liforme, Yoga Design Lab, ReYoga za vašo prakso joge. Na voljo so blazine iz kavčuka (gume), plute ali umetnih, a okolju prijaznih materialov (brez PVC, lateksa, …).

Katera joga blazina je zame?

Izberite svojo jogo blazino iz naše široke ponudbe in pričnite s prakso joge. Za vsak tip joge – hatha, vinyasa, hot yoga, iyengar, kundalini, ashtanga, terapevtska/restorativna joga…, ali pilatesa in ostalih vadb, pri nas najdete najboljšo blazino/podlogo za vadbo. Izberite med različnimi dimenzijami in težo joga blazine. Udobna in mehka joga blazina ali trša in stabilnejša joga blazina. Lažja ali težja.

Ste veliko na poti? Potem je potovalna joga blazina prava za vas - majhen volumen (zloži se kot brisača), lahka in zelo trpežna.

Če ste v dilemi, katera blazina je za vas, vam je na voljo kažipot Kako izbrati joga blazino.

Kako izbrati joga blazino


Hitra vprašanja o jogi

Joga blazine (podloge) - Zakaj toliko variant?

Na voljo nam je veliko različnih stilov (tipov) prakse joge. Vsak stil ima svoje specifike, zaradi katerih so se oblikovale različne joga blazine oz. podloge. Z izbiro ustrezne joga podloge si olajšamo in optimiziramo vadbo. Podloge se razlikujejo med seboj glede na površino, debelino, dolžino, materiale, iz katerih so izdelane…

Kako izbrati joga blazino?

Joga blazine (podloge) - Zakaj toliko variant?

Kako izbrati joga blazino

Na trgu je poplava raznih joga blazin. Različnih materialov, različnih dimenzij, cenovnih razredov... Vsaka ima svoj namen, zagotovo. Vas že sedaj boli glava, ko le razmišljate, katera bi bila prava za vas? Izbira ni tako zapletena in naporna, kot se zdi. Pomembno je, da izberete sebi ustrezno in uporabno joga podlogo, saj bo ta vaša redna sopotnica na praksi joge.

Ne glede na stil joge, izberite pripomočke, ki so izdelani iz naravnih in ekoloških materialov. Na joga blazini preživimo kar precej časa v različnih prostorih (joga studio, narava, doma,...), dotikamo se jo z golo kožo, na njej se znojimo in ničkolikokrat na blazino pritisnemo tudi ustnice. Ne le zaradi okolja, predvsem zaradi nas samih je pomembno, da je joga blazina iz čistih, neoporečnih materialov.

Katere pripomočke uporabljamo pri jogi?

Želiš varno napredovati v joga položajih ali si olajšati položaj, kjer telo potrebuje več podpore? Kvadri, joga trakovi, bolsterji, blazine, valji, odeje, blazinice za oči,… pripomočki, ki tvojo prakso joge (in drugih vadb) in meditacije popeljejo na višjo raven. Za ohranjanje čistoče tvoje blazine poskrbi posebno ekološko čistilo ali joga brisača. Za lažji transport in zaščito joga blazine in pripomočkov, pa poskrbi super joga torba.

Več o pripomočkih za jogo

Manduka PRO linija

 1. Pro Squared 6mm 198  x 198 cm joga blazina Manduka
  Cena: 315,00 € Običajna cena: 350,00 €
 2. Manduka Pro Long & Wide 6mm 200 x 132 cm joga blazina
  Cena: 270,00 € Običajna cena: 300,00 €
 3. Manduka Pro Extra Long joga blazina 6mm (215cm)
  Ocena:
  100%
  Cena: 138,60 € Običajna cena: 154,00 €
 4. Joga blazina ProLite Long 4.7mm Manduka (200cm)
  Ocena:
  100%
  Cena: 102,60 € Običajna cena: 114,00 €
 5. Joga blazina Pro Lite Manduka 4.7mm (180cm)
  Ocena:
  100%
  Cena: 93,60 € Običajna cena: 104,00 €
 6. Joga blazina Pro Manduka 6mm (180cm)
  Ocena:
  100%
  Cena: 120,60 € Običajna cena: 134,00 €

prAna modna in trajnostna oblačila

Njihovo poslanstvo je spodbujati zdravo, aktivno, svobodno življenje. Kreirajo vsestranska, modna in trajnostna oblačila ter dodatke, ki jih lahko nosiš za vsako priložnost, vsako avanturo, vsak dan. Dizajni so plod njihovih lastnih izkušenj – aktivnih jogijev, plezalcev in svetovnih popotnikov, ki uporabljajo svoje znanje, da so oblačila lepa, a trpežna.

Njihov slog je klasičen z modernimi materiali, vedno sledljivimi in z minimalnim odtisom na okolje.  Njihove inspiracije in stranke so športniki svetovnega formata – Chris Sharma (z njimi vse od začetka) ter jogini kot je npr. Shiva Rea. So družbeno odgovori in trajnostni proizvajalci (nosilec Fair trade certifikata, reciklirajo volno, odgovorno ravnajo s puhom,…).

Zgodba prAne

prAna, stara sanskrtska beseda za dihanje, življenje in vitalnost duha. prAna je moč, je energija, je temelj živega sveta, je življenjska energija, ki napolnjuje vesolje. S prAno je prepojeno vse, kar obstaja.

Zgodovina prAna oblačil, katera dobro služijo pri plezanju in jogi, sega v leto 1992. Izkazalo se je, da oblačila odlično funkcionirajo tudi na drugih področjih. In tako se je začelo; oblačila, katera do potankosti služijo telesu v športnih udejstvovanjih, ter pred in po tem.

Dodana vrednost prAna oblačil je skrb za okolje in ljudi, izdelana so s strastjo, z ljubeznijo, odličnih dizajnov ...

Prva prAna oblačila so bila izdelana v garaži in poslana kupcem v odpadnih škatlah od sadja iz lokalne trgovine. Za etikete so uporabili star časopisni papir, dodali eterična olja in nato z noži za pico izrezali etikete. Prvi zaposleni je spal na dvižni postelji, katera se je čez dan spremenila v delovno mizo. Toliko in še nepopisno več ljubezni, strasti, želje in upanja je bilo in je še vloženega v prAno.

Zgodba prAne

prAna v že dve desetletji in pol vlaga svojo energijo, moč, denar, srce v trajnostni razvoj.

Organski bombaž

Velik pomen dajejo uporabi organskim materialom, čistim proizvodnjim procesom, poštenemu odnosu do ljudi... 

Podatek, da je 84% bombaža v vsej njihovi liniji organskega, ni presenečenje, je pa vreden posnemanja in občudovanja. 

Oglejte si video, potem pa nam pomagajte povečati povpraševanje po bolj trajnostnih oblačilih. Delite video in širite zavest o pošteni in čisti praksi proizvajalcev. Mogoče je!

Kaj se je spremenilo od takrat?

Ne veliko in hkrati zelo veliko! Znamka prAna se je razvila in zrasla, vendar je večina »prvih« zaposlenih še vedno prisotnih. Sodelujejo in delajo s sebi enakimi, s podobno mislečimi, ohranjajo in ustvarjajo pozitivne spremembe, katere služijo enakemu namenu kot v starih časih, le z majhnimi sodobnimi popravki. Spodbujajo in podpirajo rabo organskega bombaža, pravično trgovino, vetrno energijo in še mnogo več ...

prAna ambasadorja, športni plezalec Chris Sharma in jogistka Shiva Rea sta prisotna pri prAni že od začetka, kot tudi mnogi drugi. Ti in seveda prAnini kupci pomagajo pri vsej zgodbi. Zaradi takih strasti, pripadnosti ljubezni, ustanovitelj Beaver Theodosakis še vedno odgovarja na pisma strank.

Če se ozremo nazaj, je ime prAna pravšnje. Če pogledamo naprej v prihodnost, je zato pravšnje, ker stremijo/mo k spremembam, se veselijo/mo prihodnosti.

To je zgodba prAne! Skupaj upamo, da so vam všeč izdelki. Veseli bomo vseh vaših sporočil, mnenj, kritik….in povratnih informacij kako služijo posamezni izdelki.

Kako nastajajo artikli?

 

Dvakrat letno pri prAni povabijo svoje ambasadorje, da pregledajo kolekcijo, da se posvetujejo kaj in kako, da sprejmejo predloge.... Odlično je videti, kako tesno sodelujejo eden z drugim in da so prAnine kolekcije izdelne premišljeno in popolno predanostjo uporabniku... 

Ko bi le bilo več takšnih znamk!

Trajnostna misija prAne

Misija prAne je tudi, da nas navdihuje za zdravo, aktivno življenje. Za življenje brez naših omejitev “free-spirited”. V prAna oblačilih boste našli prav to. V njih boste lahko to kar ste, se tako tudi počutili, počeli v njih prav vse, prAna oblačila lahko odsevajo prav vas.

“prAna is that something.”

prAna oblačila so izdelana za življenje s skrbjo za okolje in ljudi vpletene v proizvodnji proces.

 sustainability-hero

Kaj pojeste oz. o svoji prehrani razmišljate veliko. In se odločate kaj je dobro, zdravo, pridelano na naravni način… Kolikokrat se pa vprašate kakšna oblačila nosite? To kar imate na sebi, na koži, kako je izdelano in iz kakšnih materialov? Ko bomo vsak zase naredili tudi tu korak naprej se bo spremenilo ogromno. To je lahko še en naš prispevek k čistejšemu okolju in boljšemu življenju.  

“Respect for the planet and its people.”

S17_W_049-ZapposUpdate_SPRINGFLIP_Main._CB493909208_ 

Velikokrat smo omenili čisto misel, življenje, namen, delovanje prAne. prAna je proizvajalec katera resnično deluje za nas, za okolje, za vse ljudi. Njihov trajnostni razvoj in produkcija nista le na papirju. To je prAna.  

 1. Ste vedeli, da so bile že leta 1992 etikete na prvih prAna oblačilih izdelane iz recikliranega papirja? In da so prve pošiljke svojih oblačili razposlali v kartonskih škatlah, zavrženih v lokalni trgovinici s sadjem.
 2. prAna je prva izmed večjih proizvajalcev tekstila, katera je trgu ponudila artikle iz Pravične trgovine (Fair Trade Certified). V letu 2016 so število artiklov Pravične trgovine povečali za 50%.
 3. Leta 2011 so še dodatno zmanjšali porabo plastičnih vrečk. Porabo so zmanjšali za 9.5 milijonov kar je cca 30.000 kar plastičnih vrečk. 79% njihovih artiklov ni pakiranih v plastične vrečke.
 4. Leta 2016 je bilo kar 81% prAninih bombažnih artiklov izdelanih iz organsko pridelanega bombaža.
 5. Da bi še dodatno pripomogli k zmanjševanju porabe vode, k čistosti vode in zraka, prAna od leta 2012 sodeluje z Bluesign organizacijo in tako imajo njihovi produkti tudi ta certifikat. Bluesign je najvišlji standard, kateri zagotavlja ekološko okoljsko ravnanje in se hkrati zavzema za poštene človekove pravice.
 6. Že leta 2016 je bilo 82% prAninih produktov trajnostnih.
 7. prAna je članica Fair Labor Associationa, kateri se zavzemajo za položaj delavcev v proizvodnji in skrbijo za boljše razmere le teh.
 8. prAna podpira: Conservation Alliance, The Access Fund, OIA Foundation, SEVA in še druge okoljske in človekoljubne organizacije.

 

ONF-WSBOG-badge

 

Ste vedeli, da prav vsak dan, resnično vsak dan, sredi delavnika v prAni (Carlsbad, San Diego, Kalifornija) zadoni gong. Takrat si za minuto ali dve vsak zase vzame nekaj trenutkov (da se raztegne, zadiha na polno, si privošči kratko meditacijo, se zazre vase, … kar koli). Lepa praksa, kajne!?

Več o Prana

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane