KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Bolsterji in odeje - Alles mooi

Kupujte po
Poglej kot

1 izdelek

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Odeja Moher
  Cena: 139,50 € Običajna cena: 155,00 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Bolsterji in odeje za podporo v položajih, za savasano, meditacijo

Joga odeja

Joga odeja je nepogrešljiv pripomoček pri meditaciji, pri statičnih asanah in asani savasana; položaj trupla, ko leže počivamo na tleh in poskrbi, da nam je prijetno toplo in udobno. Odeja lahko nudi veliko oporo in udobje tudi pri drugih asanah - od osnovnih (podpora sedečim položajem) do naprednih (ustrasana, stoja na glavi). Odeja se lahko zvije in omogoča sprostitev nog in podporo spodnjega dela hrbta ali pa se uporabi kot podlaga za kolena. Njena prednost je prilagajanje višine in oblike. Iz naravnih ali okolju prijaznih materialov, vas bo prijetno grela tudi med počitkom na kavču.

Joga bolsterji

So polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike, ki pomagajo, da se v asanah popolnoma sprostite, pomagajo zmehčati telo in omogočijo postopno in varno raztezanje. Na voljo so različnih dimenzij in teže, polnjeni z različnimi materiali – npr. bombaž, luščine pire, polieste, ajda, kapok,..

Najpogosteje se bolsterji uporabljajo pri restorativni jogi ali terapevtski jogi, yin jogi ter kot podpora v asanah pri ostalih tipih joge. Primeri asan, kjer uporabljamo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana,…

Velikost bosterjev

Bolsterji so na voljo v različnih velikostih, od majhnih do velikih. Majhni bolsterji so primerni za osebe z majhno postavo ali za uporabo v določenih položajih. Veliki bolsterji so primerni za osebe z večjo postavo ali za uporabo v več položajih.

Oblika bosterjev

Bolsterji so na voljo v dveh glavnih oblikah: okrogle in pravokotne in lunca. Okrogli bolsterji so bolj vsestranski in jih je mogoče uporabiti v različnih položajih. Pravokotni bolsterji so bolj specifični.

Polnilo bosterjev

Bolsterji so napolnjeni z različnimi materiali, vključno s peno, kapok volno, prosojem, rižem ali ovsom. Pena je najbolj trpežen material, vendar je lahko tudi najdražji. Kapok volna je naravni material, ki je zelo udoben in se lahko prilagodi telesu. Prosoj, riž in oves so naravni materiali, ki so zelo prijazni do okolja.

Material prevleke bosterja

Bolsterji so na voljo v različnih materialih prevlek, vključno z bombažem, poliestrom.

Zakaj toliko variant?

Prav to vprašanje v naši trgovini stranke zastavijo velikokrat. Okrogel bolster ali pravokoten bolster, mali ali veliki, polnjen s čim...?


Kako izbrati pravi bolster za jogo?

Bolster pri jogi uporabljamo za podporo v različnih asanah. Podobno kot ostali pripomočki za jogo (kvader, odeja, trak, valj,...), nam bolster pomaga razbremeniti dele telesa v asani ali ko prehajamo v določeno asano.

Bolsterji se najpogosteje uporabljajo v obnovitveni, restorativni jogi. Pomagajo pri podpori telesa, zagotavljajo udobje, iz z njihovo pomočjo dosežemo boljše delovanje krvnega obtoka.

Priročnik za lažjo izbiro joga bolsterja

Kako izbrati pravi bolster za jogo?


Nogavice Alles mooi - kombinacija Merino volne in Moherja

Slovensko afriška naveza ALLES MOI se je posvetila izdelkom iz naravnih vlaken – moherju, volni, bambusu, ki so biorazgradljivi, trajnostni in koži prijazni. Vsak produkt (nogavice, odeje, tehnične hlače) upošteva tradicijo in je skupek znanj, strasti in izkušenj. Z izbranimi naravnimi materiali podpirajo lokalne skupnosti v Južni Afriki in so okoljsko odgovorni.

Kombinacija Merino volne in Moherja. Kaj so super lastnosti nogavic iz moherja? Moher prihaja iz angora koza, katera nam daje to čudovito “volno”.

Do sedaj smo vedno govorili o Merino volni, kako je najboljši termoregulator, kako vzdržljiva, prijetna za nošnjo… Vse to še vedno drži. A smo malce bolj odprli oči in videli, kako čudovita je šele kombinacija Merino volne in Moherja.

Nekje so zapisali: Wool is great but mohair is better. Ja, res je. Oboje skupaj pa najboljše!

In kaj so vse te super lastnosti nogavic iz moherja:

 1. nogavice ne razvijejo neprijetnih vonjav (nogavice preko noči prezračite, naslednje jutro je nogavica sveža in pripravljena za nošenje)
 2. nogavice iz moherja so vzdržljivejše, ker so vlakna moherja ena izmed najbolj vzdržljivih naravnih vlaken, ki se raztegnejo do 30% in se nato brez problema povrnejo v osnovno obliko
 3. nogavice so antibakterijske, ker se bakterije ne morejo »prilepiti« na gladka vlakna moherja
 4. nogavice iz moherja ohranjajo vaše noge suhe, ker odvajajo vlago stran od nog in se hitro sušijo
 5. moher je tako kot volna najboljši naravni termoregulator – takšne nogavice vas bodo grele v mrazu in hladile v vročini
 6. moherjeva vlakna so gladka in zato so nogavice udobne in preprečujejo nastanek žuljev
 7. posebna, gladka vlakna, poskrbijo, da se nogavice le minimalno krčijo ob pranju
 8. izjemen komfort in udobje v vseh letnih časih

   

Nogavice Alles Mooi so razvili domači strokovnjaki. Izdelujejo pa jih v Južno Afriški Republiki. Iz JAR prihaja angora koza, katera nam daje to čudovito “volno”. Dlaka angora koze je zelo mehka, dolga in svilnata ter poznana po svojem sijaju. Čeprav ima dlaka angora koze luske kot običajna volnena vlakna, pa so te zgolj nakazane in ne polno razvite. Zaradi tega je ni mogoče polstiti, so pa ta vlakna zato trpežnejša, antibakterijska, razstegljivejša, bolj izolativna… Gre za najbolj vzdržljivo živalsko vlakno - je gibljivo in ne togo, ter se lahko prepogiba in zvija brez poškodb. Hkrati je JAR tudi velika proizvajalka Merino volne. Torej dve super surovini na enem mestu.

  

ALLES MOOI v jeziku Južne Afrike pomeni vse dobro.

Za ekipo vse dobro pomeni, da v svoje delo in produkte vlagajo ljubezen, znanje, strast, svoje srce….vse kar le lahko. Prepotovali so velik del sveta, živeli v različnih državah, izkusili različna življenjska okolja, različne kulture, … Vsaka destinacija, vsako okolje je imelo dobre in tudi slabe strani. Vse to so zbrali skupaj in naredili nov produkt iz svojih izkušenj in iz obilja narave. Njihovi produkti so proizvedeni s starimi tradicijami, znanjem, strastjo, izkušnjami, s podporo lokalnim skupnostim. Naravno in trajnostno. 

Alles Mooi / vse dobro = dediščina in prihodnost.
© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane