KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Bolsterji in odeje - Soul

Bolsterji in odeje za podporo v položajih, za savasano, meditacijo

Joga odeja

Joga odeja je nepogrešljiv pripomoček pri meditaciji, pri statičnih asanah in asani savasana; položaj trupla, ko leže počivamo na tleh in poskrbi, da nam je prijetno toplo in udobno. Odeja lahko nudi veliko oporo in udobje tudi pri drugih asanah - od osnovnih (podpora sedečim položajem) do naprednih (ustrasana, stoja na glavi). Odeja se lahko zvije in omogoča sprostitev nog in podporo spodnjega dela hrbta ali pa se uporabi kot podlaga za kolena. Njena prednost je prilagajanje višine in oblike. Iz naravnih ali okolju prijaznih materialov, vas bo prijetno grela tudi med počitkom na kavču.

Joga bolsterji

So polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike, ki pomagajo, da se v asanah popolnoma sprostite, pomagajo zmehčati telo in omogočijo postopno in varno raztezanje. Na voljo so različnih dimenzij in teže, polnjeni z različnimi materiali – npr. bombaž, luščine pire, polieste, ajda, kapok,..

Najpogosteje se bolsterji uporabljajo pri restorativni jogi ali terapevtski jogi, yin jogi ter kot podpora v asanah pri ostalih tipih joge. Primeri asan, kjer uporabljamo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana,…

Velikost bosterjev

Bolsterji so na voljo v različnih velikostih, od majhnih do velikih. Majhni bolsterji so primerni za osebe z majhno postavo ali za uporabo v določenih položajih. Veliki bolsterji so primerni za osebe z večjo postavo ali za uporabo v več položajih.

Oblika bosterjev

Bolsterji so na voljo v dveh glavnih oblikah: okrogle in pravokotne in lunca. Okrogli bolsterji so bolj vsestranski in jih je mogoče uporabiti v različnih položajih. Pravokotni bolsterji so bolj specifični.

Polnilo bosterjev

Bolsterji so napolnjeni z različnimi materiali, vključno s peno, kapok volno, prosojem, rižem ali ovsom. Pena je najbolj trpežen material, vendar je lahko tudi najdražji. Kapok volna je naravni material, ki je zelo udoben in se lahko prilagodi telesu. Prosoj, riž in oves so naravni materiali, ki so zelo prijazni do okolja.

Material prevleke bosterja

Bolsterji so na voljo v različnih materialih prevlek, vključno z bombažem, poliestrom.

Zakaj toliko variant?

Prav to vprašanje v naši trgovini stranke zastavijo velikokrat. Okrogel bolster ali pravokoten bolster, mali ali veliki, polnjen s čim...?


Kako izbrati pravi bolster za jogo?

Bolster pri jogi uporabljamo za podporo v različnih asanah. Podobno kot ostali pripomočki za jogo (kvader, odeja, trak, valj,...), nam bolster pomaga razbremeniti dele telesa v asani ali ko prehajamo v določeno asano.

Bolsterji se najpogosteje uporabljajo v obnovitveni, restorativni jogi. Pomagajo pri podpori telesa, zagotavljajo udobje, iz z njihovo pomočjo dosežemo boljše delovanje krvnega obtoka.

Priročnik za lažjo izbiro joga bolsterja

Kako izbrati pravi bolster za jogo?


Kaj je peštemalka?

Peštemalka za turške hamame, ruta v Franciji in Tuniziji, sarong, kikoy. Je tradicionalna brisača, ki se uporablja v turških kopelih. V Grčiji peštemal ali makropetsa so poimenovali brisače, tkane v hišnih statvah za gospodinjske potrebe.

Ena brisača za ves svet! Kakovost in izdelava se harmonično ujema z modo.

Uporaba

Spa, plaža, hamam, savna, joga, telovadnica, piknik, potovalna brisača, jahta, pokrivalo za plažo,...uporabite ga lahko tudi kot namizni prt ali krpo. Ta večnamenska brisača se lahko uporablja tudi kot sarong, šal, ... In številne druge možnosti uporabe. Uporabite svojo domišljijo.

Peštemalka je eno najbolj uporabnih in NAJBOLJŠIH DARIL za družino in prijatelje!!!

Peštemalke Soul

Peštemalke niso klasične brisače iz frotirja, pa  čeprav so prav tako vpojne. Peštemalka je brisača, ki se v Turčiji uporablja za hamam (turško savno, spa) ali kot pregrinjalo za posteljo, zofo in to že stoletja.

Tkane so zelo tesno, gosto, zato so izjemno močne in vzdržljive. Imajo stilsko ročno izdelane resice, zaradi katerih so videti elegantnejše in hkrati bolj tradicionalno. Ker so peštemalke tkane »ravno«, so lahke in zavzamejo zelo malo prostora, zaradi česar so popoln sopotnik na naših popotovanjih. So idealne za naše naslednje počitnice, lahko jih zvijete in tako so idealno pakirane, se ne mečkajo in res zasedejo zelo malo prostora.

Svojo peštemalko lahko nosimo kot pareo ob bazenu ali na plaži. Lahko jo nosimo ogrnjeno čez rame ali jo ovijemo okoli telesa - tako nas hkrati ščiti pred sončnimi žarki in ob večernem hladu ovije v topel objem. Na tak način je peštemalka priljubljena pri ženskah in tudi moških. Na plažah St. Tropeza in Cannesa so opazili marsikatero zvezdo, ki jo je nosila (pomislite na Jennifer Aniston, Stevena Spielberga, Roberta De Nira in Demi Moore). Je zelo laheka in zračna ter »se odlično počuti na vaši koži«!

Mnogi jo uporabljajo kot hišni tekstil (home decor). Kot so namizni prt, pregrinjala za zofe, postelje,... Odlična je kot piknik odeja!

Pri jogi in meditaciji jo lahko uporabljate kot odejo za savasano, kot meditacijski šal. Lahko jo zvijete in si z njo podprete v asani.

Prepričajte se sami, zakaj je pravljični peshtemal že stoletja priljubljen po vsem svetu.
© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane