KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Escobar

Poglej kot

16 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Escobar posebna kava iz pražarne Escobar

Escobar, pražarna vrhunskih kav prihaja iz Vrhnike (Slovenija). Je prva mikro pražarna kav v Sloveniji. Pražijo vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). V svoji ponudbi imajo izbrane, visoko kakovostne kave z različnih koncev sveta iz segmenta specialnih kav (Single Origin Coffees), ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Tako se ponudba kav vedno spreminja.

Kave uvažajo iz manjših farm in tako je povezanost ljudi v celi verigi ključna. S tem je pot kave od nasada do končnega kupca kratka in hitra. Zaupanje v lokalne kavne nasade in male farmerje je ključno za izbor vrhunskih surovin. Hkrati pa tudi nadzor kakovosti poteka bolj direkno in kontrolirano.

Seveda je tudi pri kavi pomembna sezonska svežina, ki močno vpliva na kakovost kave v skodelici.

Praženje kave

Praženje kave je poseben postopek. Potrebno je znanje in občutek, kako iz posameznega kavnega zrna izvleči idealno razmerje med aromami in okusi. Uravnoteženost arom in okusov čokolade, citrusov, mandeljnov, lešnikov,...

Okusi se pokažejo že pri prvem poku, pri prvem praženju. Od tu naprej pa je potrebna potrpežljivost, pazljivost in znanje, da kava dobi pravo mero teksture in sladkobe. Kajti če jo pražimo predolgo, kava dobi grenkobo ali kakšen drug nezaželen okus.

V Escobarju kavo pražijo dnevno v majhnih količinah. Glede na povpraševanje. Prav vsako naročilo je sproti »spraženo« in zapakirano. Tako je kava vedno sveža in polnih arom in okusov.

Zato je prav vsaka kava iz prežarne Escobar posebna kava.
Escobar kavo dviguje na nivo gurmaskih užitkov!

Več o Escobar

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane