KAKO IZBRATI PRAVI BOLSTER ZA JOGO?

Nogavice - Elbec

Poglej kot

4 izdelkov

24
  • 24
  • Vse
na stran
Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
Poglej kot

4 izdelkov

24
  • 24
  • Vse
na stran
Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj

Elbec nogavice kape, merino volna iz Dolomitov

Strast do gibanja v naravi, do gorništva, alpinizma ter hkrati do spoštovanja gora in tradicije, je ustanovitelja Frederica Sordinija pripeljala, da je začel ustvarjati nogavice iz naravnega materiala, katere so tehnično dovršene in nastajajo v lokalnem okolju, s spoštovanjem etičnih načel.

Znamka ELBEC se je rodila v osrčju Dolomitov, v Val Pettorina, pod vrhovi Marmolade. 

Friderico je s svojo družino živel v Afriki, v Srednji Ameriki in še v nekaj drugih koncih sveta. Ko se je vrnil v Italijo, je v Dolomitih ustanovil Kmetijsko združenje Val Pettorina. Združenje se ukvarja s promocijo in obnovo kmetijstva v gorah, na trajnosten, ekološki način. Skrbi za zaščito gorskega habitata. Tako se je iz skrbi za okolje in trajnostni razvoj gorskega habitata leta 2015 rodila znamka Elbec.


Znamka Elbec

Nam predstavlja nogavice in kape iz merino volne. Izdelujejo izdelke, ki se razlikujejo predvsem po kakovosti materialov in skrbi do okolja v vseh fazah proizvodnje. Izdelava je povsem italijanska (Made in Italy), ker menijo, da je kljub vsemu še vedno mogoče ustvariti izdelek italijanske izdelave.

Elbec merino volna je certificirana, da je »NO MULESING«! To je proces, ki ga je razvil John WH Mules. Proces za boj proti zajedavcem. Ovce so prisiljene v »kopel« v kemični raztopini insekticidov in fungicidov, pogosto z glavo pod vodo, vse to je zelo huda preizkušnja za ovce. Nekateri uporabljajo kemikalije, ki so tudi zelo strupene za ljudi. Ostanki strupenih snovi se nato nahajajo v preji iz merino volne in lahko stopijo v človeško telo, kar povzroči zdravstvene težave s kožo in alergije. Tudi za delavce, ki kopajo ovce, to predstavlja resno zdravstveno tveganje.

Ta proces boja proti zajedalcem je v Evropi prepovedan. Ne pa v Avstraliji in Novi Zelandiji, od kjer prihaja 90% merino preje.

Elbec merino preja izvira od živali, s katero ravnajo lepo, brez agresivnega striženja, pohabljanja. Ne uporabljajo pesticidov ali drugih zdravlju škodljivih snovi pri vzreji ali pri proizvodnji. Merino prejo pridobivajo iz majhnih kmetij na območju Dolomitov, na nadmorski višini 1500m ali več – s tem se izognejo, da bi merino ovce imele škodljive zajedalce in tako niti ni potrebna aktivnost pri zatiranju le teh.

Merino volna - linija NATURE

Poleg tega, da je linija NATURE izdelana iz certificirane NO MULESING merino volne, Elbec uporablja prejo, ki je še bolj primerna za zdravje uporabnikov in še čistejša za okolje. Gre za certificirano prejo GOTS (Global Organic Textile Standard), opredeljeno kot Bio-organska preja, ki prihaja iz ekoloških kmetij, kjer uporabljajo lastno hrano za krmo svojih živali in na živalih ne uporabljajo nobene vrste pesticidov. Merino preja iz linije NATURE nastaja brez uporabe klora med obdelavo preje, zaradi česar je idealna izbira za vse, ki skrbijo za svoje zdravje in tudi za zdravje okolja.

Linija NATURE visok delež merino volne (okoli 90%) in nogavice v tej liniji so še posebej mehke in udobne.

Merino volna - linijaTECH

Linija TECH vsebuje okoli 50% merino volne. Nogavice iz linije TECH nudijo vse tehnične lastnosti merino volne, hkrati pa so zaradi dodatka drugih vlaken nogavice bolj elastične, bolje se prilegajo stopalu in so bolj primerne za intenzivne športne aktivnosti.

Obe liniji sta odlični za preživljanje prostega časa v naravi, v lepem vremenu ali v zahtevnih vremenskih razmerah.  Merino volna v mrazu zagotavlja super toploto in termoregulacijo tako med pohodništvom kot pri fizičnih aktivnostih ali le v ležernih trenutkih v naravi. Poleti pa nas prijetno hladi.


Merino preja

Merino preja, katero uporablja Elbec ima 16 mikronska vlakna volne, kar pomeni, da je zelo prijetena in mehka na otip, prav nič ''bodeča'' kot je volna lahko. Je zračna in vpojna (lahko absorbira 33% vlage svoje teže, ne da bi občutil vlažnost na dotik).

Za razliko od sintetičnih vlaken je merino preja živo vlakno, ki reagira na spremembe telesne temperature. To uporabniku omogoča, da ohrani idealno mikroklimo: pozimi ga greje in poleti hladi. Zaradi elastičnosti merino vlaken, oblačila izdelana iz merino volne »uživajo« v gibanju. Po končani aktivnosti pa se vedno vrnejo v prvotno obliko.

ELBEC "Choose your way"
Happy Sheep – Happy customer

Više o Elbec

 

Ni vseeno, kakšno oblačila nosimo!

Izbiraj varna, udobna in trajnostna oblačila. Sledi načelu "Manj je več" in prispevaj k zmanjševanju odpadkov ter onesnaževanju okolja.

Vse o lastnostih tekstilnih vlaken in materialih

© 2023 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane