KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Nogavice - Toesox

Poglej kot

8 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
36
 • 36
 • Vse
na stran

Moške nogavice ki nudijo udobje, topel občutek in super oprijem

Nogavice, ki nudijo udobje, topel občutek in super oprijem. Posebno oblikovane, da ostanejo na 'mestu' tudi v zahtevnih položajih. Različnih oblik - na prstebrez prstov, ki bodo grele vaše noge pred, med in po vadbi. Odlične za higensko bolj čisto vadbo v studiih.

Za vse športne aktivnosti - pilates, joga, ples, borilne veščine, pohodništvo.

Toesox nogavice brez prstov za bosonoge športe

Why five? Zakaj 5?

Toesox so nogavice za vse "bosonoge" športne aktivnosti – pilates, joga, ples, borilne veščine, fitness,… patentirani nedrseči podplat Toesox drži na vseh vrstah podlag, posebnost pa so 5prstne nogavice, ki omogočajo boljši oprijem in stabilnost.

Toesox nogavice - Zakaj?

Toesox

Razširite prste, dovolite, da noge zadihajo.

Že Sokrat je rekel: "Ko so ranjene naše noge, potem smo ranjeni celi.” Prav vsi smo že doživeli, kako lahko noge bolijo. Ne samo najbolj izpostavljeni bolečim nogam, kot so poklicni plesalci, plesalke, tudi v prav vsakdanjem življenju nas bolečine v nogah doletijo vse preveč pogosto. Večer zunaj, v petah, v diskoteki ali pa na delovnem mestu (delo prodajalke, učiteljice, zdravnice…) in še ogromno je situacij, katere nam povzročajo bolečine v nogah. Tudi v povsem drugih športih se srečujemo s tem - mogoče le pomislite kakšne imate prste ko sezujete plezalne čevlje ali pa tekaške copate, gojzarje?

V stopalu je 26 kosti, 33 sklepov, več kot 100 mišic, kit, vezi…vse to, toliko vsega na precej majhnem delu našega telesa. Veliko se dogaja tam dol. In ni čudno, da nam stopala kričijo, da ne ravnamo prav. Dajmo jim pobagat!

Toesox nogavice

S Toesox nogavicami lahko na zelo enostaven način storite prvi, zelo pomembni korak do boljšega počutja. Le nosite jih!

Razširimo prste

Da pozicioniramo vsak prst posebej ima svoj namen. To, da razširimo prste je nekaj najboljšega za naša stopala. S tem prste “prisilimo” da začnejo migati, delati. Ko razgibavamo prste, lajšamo nelagodje in bolečino v stopalih. Takšno gibanje močno pomaga celo pri resni bolezni Neuroma Morton's ali neuroma prednjih nog (to je vnetje vzdolžnega živca v nogi, ki “nosi “občutke od prstov na nogah). Širjenje prstov poveča se prekrvavitev na nogah, poravnava kosti, krepi mišice.

Pogosta vprašanja glede nogavic Toesox

Poskrbijo za higieno

Predstavljajte si vadbo pilatesa na reformerjih z bosimi stopali. Prakso joge v studiu, kjer je vsako uro druga skupina vadečih in so vsi bosi. Fitnes, kjer vadeči hodijo v čevljih. In še veliko primerov bi lahko navedli. Resnično si ne želite, da bi pilates ali fitnes opremo ali joga blazino uporabljali za nekom, ki se je znojil na njej pred vami. Kajti to pomeni neposreden stik vaše kože z umazanijo in mikrobi.

Nogavice Toesox nudijo odlično rešitev! Uporaba takšnih nogavic je v večini telovadnic, joga studiev obvezna. Nedrseče nogavice na prste omogočajo neovirano vadbo in odličen stik s podlago, s fitnes napravo, pilates reformerjem, medtem ko se vaši prsti počutijo svobodne. Mikrobi in umazanija pa ne pride do vaše kože.

Naravna pozicija stopala

Toesox nogavice na prste nudijo neovirano gibanje stopala in prstov. Posnemajo naravo! Nudijo ravnovesje vašemu stopalu in omogočajo širjenje prstov vsakega posebej. Kajti v našem življenju so običajno naša stopala zelo zapostavljena. Cel dan »potlačena« v čevljih s peto, zvečer v tesnih tekaških čevljih,... To ni naravno »okolje« za naša stopala. Začnite jih razvajati s tem, da jim ponudite naravno okolje.

Stopala so »sidra« našega telesa

Z nogavicami Toesox boste lahko neovirano hodili, telovadili, plesali, izvajali jogo in počeli vse zabavne in koristne aktivnosti brez, da bi vas skrbelo, da bi zdrsnili. Silikonske bunkice na podplatu nudijo odličen oprijem. Toesox nogavice se z različnimi conami pletenja odlično prilegajo stopalu in ni bojazni, da bi se nogavice zvijale, obračale, vihale na vašem stopalu. Nogavice ostanejo na mestu!

Okrepijo mišice v stopalu

Nogavice na prste ločijo prste med seboj in tako »prisilijo« mišice, da začnejo delati. Aktivirajte mišice stopala, izboljšajte cirkulacijo vašega obtoka. Prav zato po Toesoxih posegajo tudi diabetiki, saj je pri diabetesu še kako pomembno, da poskrbimo za čimboljšo cirkulacijo.

Preprečujejo nastanek žuljev

Ko je vsak prst ločen ne prihaja do trenja, drgnjenja kože ob kožo. Hkrati poskrbijo, da se znoj, ne zdržuje med prsti in s tem preprečujejo vnetja kože. Z nošenjem Toesoxov smo pomagali že mnogim.

TOESOX so nogavice, ki so spremenile »igro«!

Lahko vam delilmo še nekaj izkušenj iz različnih fitnes, joga in pilates centrov.

 • Vrhunska oprema v centrih je zelo draga. Če bi nosili čevlje, bi se oprema hitro uničila. Z nepopolno opremo vaša vadba ne bi bila na vrhunskem nivoju.
 • Gibi, ki jih izvajate med vadbo zahtevajo specifično artikulacijo in fleksibilnost stopala, kar pa v čevljih, ko so stopala omejena, ni mogoče.
 • Biti bos, hoditi bos je zdravo. A med vadbo se znojite, stopala postanejo mokra, vlažna in hitro se zgodi zdrs!
 • Najboljša stvar pa je - vaša stopala v Toesoxih bodo najbolj srčkana!
Toesox brand
Inspired By Fashion,
Designed To Move,
Crafted To Perform.

Kako pravilno negovati svoja stopala?

Ustavi se za trenutek in pomislite na svoja stopala. Premaknite jih, migajte tudi s prsti na nogah. Verjetno svojim stopalom ne posvečate veliko pozornosti, razen ob obuvanju nogavic in čevljev. Kar je precej noro glede na to, da vas vaše noge nosijo ves dan. Brez njih ne bi mogli držati ravnotežja, skakati, hoditi, teči, plesati,...

Čas je, da svojim stopalom izkažete nekaj ljubezni. Navsezadnje vaše celotno telo izkoristi prednosti dobre nege stopal. Ni vam treba porabiti nešteto ur ali kup denarja za njihovo dobro nego.

Oglejte si vaše prste. Kako izgledajo? So malce potlačeni? Imajo »bunkice«, zatrdline, so malce pravokotne oblike,...?

 • Zagotovite prstom prostor za premikanje. Osvobodite jih!
 • Tekom dneva se utrujena stopala male posedejo. Nogavice z »lokom«, vam dvignejo in podprejo srednji del stopala.

Mini »telovadba za vaša stopala:

 • Stojite na ravnih tleh, noge naj bodo iztegnjene. Dvignite prste od tal in jih poizkušajte razširiti. To ponovite 10x.
 • Stojite na ravnih tleh, noge naj bodo iztegnjene. Prste pokrčite in z njimi naredite »val«. Kot bi želeli z njimi zagrabiti listje na tleh. To ponovite 10x.
 • Na tla položite brisačo ali kuhinjsko krpo. Postavite se tik pred njo, tako da se s prsti dotikate raba brisače. Noge naj bodo iztegnjene. Prste pokrčite in z njimi zagrabite brisačo ter jo s prsti potegnite pod sredino stopala, pod stopalni lok. To ponovite 10x.
 • Usedite se na rob stola. Stol naj ima trdo sedalo. Noge naj bodo pokrčene (kot bi normalno sedeli), hrbet poravnan. Dvidnite eno nogo, jo pokrčite, primite stopalo in položite gleženj na nasprotno koleno. Primite prste na dvignjeni nogi in jih z občutkom potisnite navzgor (v nasprotni smeri). Tako, da začutite razteg. To ponovite 10x z vsako nogo.
 • Sede na tleh, prepletite s prsti na rokah. Tako, kot bi se držali za roke, le da vsaka roka drži svoje stopalo. Nato zaokrožite z gležnjem 3x v eno smer in 3x v drugo smer.

Več o Toesox

 

Ni vseeno, kakšno oblačila nosimo!

Izbiraj varna, udobna in trajnostna oblačila. Sledi načelu "Manj je več" in prispevaj k zmanjševanju odpadkov ter onesnaževanju okolja.

Vse o lastnostih tekstilnih vlaken in materialih

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane