S.A.F.E. - Slovenian Acro Festival Event Ljubljana

SAFE

S.A.F.E. - Slovenian Acro Festival Event je prvi Slovenski akrobatski festival, na katerem so bile predstavljene različne akrobatske veščine – talna in partnerska akrobatika, akrojoga, zračne akrobatske veščine, cirkuške veščine, terapevtsko letenje in še marsikaj drugega.

Na festivalu se je razvrstilo kar nekaj delavnic. Za vsakogar nekaj. Oz. še celo premisliti si moral kam bi šel raje, ker je bil program res dober.

Poleg slovenskih učiteljev acroyoge: Tanja in Aleš (AkroJoga.com), Sandra in Andrej (AkroJoga.si) je žal manjkala Eva Brovinsky (Leteča joga). A Eva bo že v prihodnjih dneh iz ZDA prinesla nova znanja Yogaslackers.

SAFE_IMG_9353 Tanja in Aleš

Zanimive so bile delavnice cirkuških veščin Cirkokroga. Kot bi se vrnil v otroštvo. Njihove izvedbe raznih vragolij so bile videti takooo preproste, a v resnici je za to potrebno ogromno vaje. Super so!

Učenje stoje, koleca in podobnih spretnosti so potekali pod okriljem Katjuše Kovačič in Fluid Balance.

Aerial akrobacije na svilenih trakovih – vauuu!

SAFE_IM

Od tujih učiteljev je navdušila Emily Baxter. Njena 1000 in 1 izvedba reverse star jemje dih.

Martin Kvist (PartnerAcrobatics) pa vse dela tako lahkotno, povezano, tekoče…. Tudi zapletene akrobacije so kot lahkoten ples.

Olivia Winiger & Nick Elisseos sta imela poglobljeno delavnico z joga kondicijo, kontakti in tudi terapevtsko noto. Nabito z energijo!

Seveda so bili tu še drugi učitelji, kateri so pustili svoj pečat.

SAFE_IMG_9376

Pomembni pa so vsekakor vsi posamezniki, ki so se udeležili festivala. Nadvse lepo je videti takšno povezanost! To zelo, zelo manjka v vsakdanjiku!

Držimo pesti, da bo S.A.F.E. postal tradicionalen!