KAKO IZBRATI PRAVI BOLSTER ZA JOGO?

Meditacija - Gaiam

Kupujte po
Poglej kot

1 izdelek

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
Poglej kot

1 izdelek

24
 • 24
 • Vse
na stran
Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj

Kaj je meditacija?

Meditacija danes zajema različne tehnike pomirjanja, sproščanja, obnavljanja življenjske energije (či, ki, prana..), uravnovešanje duha in uma ter razvijanja sočutja, ljubezni, čuječnosti.

Če meditiramo ne pomeni, da postanemo drugačna oseba, nova oseba ali celo boljša oseba.

Gre za prakso ozaveščanja in pridobivanja objektivne perspektive o sebi in svetu. Pri meditaciji se učimo opazovati misli ali občutke, brez presojanja. Želimo bolje prisluhniti svojemu notranjemu glasu in intuiciji, z namenom bolje raziskati in razumeti sebe.

Meditacija prinaša številne zdravstvene (psihološke, nevrološke in kardiovaskularne) in druge učinke. Pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa, tesnobe, depresije in bolečin ter prinaša več miru, čuječnost, izboljša samopodobo in dobro počutje.

Vrste meditacije

V zahodnem svetu se tehnike delijo na 2 tipa, in sicer:

 • osredotočena meditacija – usmerjanje pozornosti na izbran predmet, dihanje, vizualizacijo ali besede, mantre, uporaba mala ogrlice;
 • mindfulness (čuječnost, ozaveščenost) meditacija – opazovanje 'potovanja' misli, občutkov, čustev, razpoloženja…z vidika zunanjega opazovalca, brez aktivnega vključevanja uma.

Meditacija

Kako in kje izvajamo meditacijo?

Lahko bi rekli, da meditacijo lahko izvajamo kadarkoli in kjerkoli, ne glede na situacijo, položaj, okolje.

Namen meditacije je, da mir in čuječnost, ki ju želimo doseči s prakso meditacije, uporabimo oz. prenašamo v vsakdanje izzive.

Praksa naj ne služi kot 'beg' pred življenjem, temveč naj bo del življenja. Pričnimo postopoma, z majhnimi koraki. Če smo začetnik, je smiselno pričeti v skupini, z vodeno meditacijo, saj nam bo v oporo pri gojenju vztrajnosti.

Prostor, kjer meditiramo naj bo prijeten, udoben, miren. Lahko si ustvarite zen kotiček v vašem domu, lahko je to kotiček v naravi, studio,…kjerkoli se počutite varno in spročeno.

Statična ali dinamična meditacija?

Izbiramo lahko med statično ali dinamično obliko meditacije. Pri statičnih oblikah meditacije je naše telo v mirovanju, večinoma se izvaja v sedečem položaju na tleh s pomočjo meditacijskih pripomočkov za sedenje (zafubolsterkvader), na stolu ali v ležečem položaju – npr. na joga blazini.

Med statično obliko meditacije poskrbimo, da smo v udobnih in toplih oblačilih ter pokriti z odejo.

Dinamična oblika meditacije vključuje nežno, mehko gibanje telesa – npr. meditativna hoja, qigong, vključevanje asan, naprednejših dihalnih tehni.


Gaiam - blazine za jogo, oblačila za fitnes in izdelki za dobro počutje

GAIAM je blagovna znamka iz ZDA, ki nam nudi zelo širok izbor joga blazin, pripomočkov za jogo, fitnes opremo, opremo za pilates, opremo za meditacijo, masažne žogice in ostale pripomočke za masažo, elastične trakove za vadbo, oblačila za jogo in ostale vadbe ter še in še izdelke za različne vrste vadb.

Gaiam yoga

Pri Gaiamu želijo, da bi njihovi izdelki dosegli čim več ljudi, da bi nas čim več ljudi bilo aktivnih in da bi skrbeli za svoje zdravje. Poslanstvo blagovne znamke je "narediti jogo, fitnes in vadbe dostopne vsem", in tako si prizadevajo ustvariti izdelke, ki pomagajo ljudem pri doseganju ciljev glede zdravja in dobrega počutja.

Nudijo širok izbor artiklov, tako po materialih, kot po cenah. Izdelki za aktivno življenje prav ZATE!

Gaiam

Izdelke za jogo, fitnes in ostale vadbe

Nudijo nam izdelke za jogo, fitnes in ostale vadbe, za prav vse nivoje zahtevnosti. Z nami so od začetnih korakov do profesionalnega nivoja. Od začetnika do profesionalca. In tako kot je praksa joge primerna za vse (za moške, ženske in otroke, za mlade in stare, za vse ne glede na fizično kondicijo, telesne posebnosti posameznika,....), tako boste pri Gaiamu našli prave izdelke zase!

Gaiam yoga

Pri Gaiam-u so se specializirali za proizvodnjo izdelkov, povezanih z jogo, fitnesom in wellnessom. Podjetje je bilo ustanovljeno v Boulderju v Koloradu leta 1988 in je od takrat zraslo v vodilno blagovno znamko v industriji aktivnega življenja, zdravja in dobrega počutja.

Gaiam (izgovarja se »GUY-um«) izvira iz imena starogrške boginje Matere Zemlje – in »jaz sem«. Pomeni, v grobem, "jaz sem Zemlja". Želijo doseči medsebojno povezanost. Pri Gaiamu verjamejo, da z negovanjem, varovanjem in spoštovanjem Zemlje ter vseh in vsega, kar obstaja tukaj, bogatimo naša lastna življenja in življenja prihodnjih generacij.

Gaiam yoga

Več o Gaiam

© 2023 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane