KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Meditacija - Manduka

Poglej kot

4 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
36
 • 36
 • Vse
na stran

Kaj je meditacija?

Meditacija danes zajema različne tehnike pomirjanja, sproščanja, obnavljanja življenjske energije (či, ki, prana..), uravnovešanje duha in uma ter razvijanja sočutja, ljubezni, čuječnosti.

Če meditiramo ne pomeni, da postanemo drugačna oseba, nova oseba ali celo boljša oseba.

Gre za prakso ozaveščanja in pridobivanja objektivne perspektive o sebi in svetu. Pri meditaciji se učimo opazovati misli ali občutke, brez presojanja. Želimo bolje prisluhniti svojemu notranjemu glasu in intuiciji, z namenom bolje raziskati in razumeti sebe.

Celoten članek: Kaj je Meditacija - Ali med meditacijo smemo misliti?

Meditacija prinaša številne zdravstvene (psihološke, nevrološke in kardiovaskularne) in druge učinke. Pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa, tesnobe, depresije in bolečin ter prinaša več miru, čuječnost, izboljša samopodobo in dobro počutje.

Vrste meditacije

V zahodnem svetu se tehnike delijo na 2 tipa, in sicer:

 • osredotočena meditacija – usmerjanje pozornosti na izbran predmet, dihanje, vizualizacijo ali besede, mantre, uporaba mala ogrlice;
 • mindfulness (čuječnost, ozaveščenost) meditacija – opazovanje 'potovanja' misli, občutkov, čustev, razpoloženja…z vidika zunanjega opazovalca, brez aktivnega vključevanja uma.

Meditacija

Kako in kje izvajamo meditacijo?

Lahko bi rekli, da meditacijo lahko izvajamo kadarkoli in kjerkoli, ne glede na situacijo, položaj, okolje.

Namen meditacije je, da mir in čuječnost, ki ju želimo doseči s prakso meditacije, uporabimo oz. prenašamo v vsakdanje izzive.

Praksa naj ne služi kot 'beg' pred življenjem, temveč naj bo del življenja. Pričnimo postopoma, z majhnimi koraki. Če smo začetnik, je smiselno pričeti v skupini, z vodeno meditacijo, saj nam bo v oporo pri gojenju vztrajnosti.

Prostor, kjer meditiramo naj bo prijeten, udoben, miren. Lahko si ustvarite zen kotiček v vašem domu, lahko je to kotiček v naravi, studio,…kjerkoli se počutite varno in spročeno.

Statična ali dinamična meditacija?

Izbiramo lahko med statično ali dinamično obliko meditacije. Pri statičnih oblikah meditacije je naše telo v mirovanju, večinoma se izvaja v sedečem položaju na tleh s pomočjo meditacijskih pripomočkov za sedenje (zafubolsterkvader), na stolu ali v ležečem položaju – npr. na joga blazini.

Med statično obliko meditacije poskrbimo, da smo v udobnih in toplih oblačilih ter pokriti z odejo.

Dinamična oblika meditacije vključuje nežno, mehko gibanje telesa – npr. meditativna hoja, qigong, vključevanje asan, naprednejših dihalnih tehni.


Manduka, kvalitetna joga oprema za vse jogiste

Manduka je podjetje ustanovljeno s strani joga učiteljev za vse jogiste. Kvaliteta in učinkovitost joga blazin in pripomočkov jih uvršča med TOP ponudnike.

Pri izdelavi uporabljajo enostavne, vzdržljive, naravne in obnovljive materiale – naravni kavčuk, brez toksičnih sestavin, barvil ali ftalatov. Posebno pozornost namenijo detajlom ter so stalno v razvijanju še boljših, trajnostnih in okolju prijaznih izdelkov.

Manduka

Manduka joga blazine in pripomočki za jogo

Manduka je eden globalno največjih proizvajalcev joga blazin in pripomočkov za jogo. Zagotovo lahko trdimo, da so Manduka produkti vrhunske kvalitete in po njih posegajo velika imena iz sveta joge. In tudi vsi ostali.

Pri Manduki verjamejo, da je joga za vsakogar! Ne glede na to, na kateri stopnji ste, kdaj se odločite za vadbo in zakaj se odločite za vadbo, je tukaj Manduka s svojimi izdelki, da vam pomaga pri vaši praksi!

Manduka je bila zasnovana na preprosti ideji, da lahko boljša blazina za jogo spremeni svet. In da vas lahko veselje in strast do joge popelje v bolj pozitiven svet.

Pri Manduki razvijajo produkte za nas. Da je naša praksa nemotena, da se mi lahko osredotočimo le na prakso, izdelki pa nam pri tem pomagajo in nimajo nobenega odvečnega balasta, ki bi nas motil.

Vsi Manduka produkti so izdelani z natančnostjo in strastjo. Za prav vsakim kosom so dolga leta raziskovanj in razvoja. Vse skupaj pa poteka k strmenju po zmanjšanju okoljskih odpadkov. Pri Manduki se zavedajo, da je nemogoče, da ne bi pustili vsaj malenkostnega okoljskega odtisa.

Prav zato, so nam omogočili 100% preglednost njihovih odločitev in pri vsakem koraku se zavedajo, da se lahko še izboljšajo. Kar njihova dejanja dokazujejo vsako sezono.


Manduka PRO yoga mat

Najbolj znana linija Manduka joga blazin je PRO linija. Prva PRO joga blazina je bila izdelana z mislijo: služiti najbolj zahtevnim - izdelana je bila posebno za joga učitelje! In že leta in leta velja za št. 1 med joga blazinami, ki jo priporočajo učitelji po vsem svetu, in narejena za vse življenje!

Danes imamo na voljo več verzij Manduka PRO linije:

Ter tudi »extra« velike blazine, kot je 200 x 200 cm. Vse te joga blazine so na voljo v različnih dolžinah.

PRO linija je izdelana v Nemčiji. Ponaša se z doživljenjsko garancijo in OEKO-TEX certifikatom (STANDARD 100 by OEKO-TEX (12.HUS.17706 | Hohenstein HTTI)).

Piling iz soli joga blazine iz Manduka Pro serije

Joga blazine iz Manduka Pro serije vam lahko v začetku, ko je blazina nova ne nudijo oprijema kot si ga želite. To pa zato, ker je potrebno »prebiti« vrhnji, zaščitni sloj. Ta sloj se prebije z redno vadbo - torej več kot uporabljate joga blazino iz serije PRO, boljša je!

Ali pa ta postopek pospešite, s pilingom iz soli.

Poglejte si spodnji video in izvedeli boste več. Na hitro pa le:

 • po novi joga blazini iz serije PRO potresite morsko sol
 • sol pustite delovati 24 ur
 • nato sol obrišite z mehko krpo in vodo

Doživljenjska garancija za Manduka PRO linijo

Kaj pomeni doživljenjska garancija za Manduka PRO linijo?

Manduka zagotavlja, da bodo blazine za jogo PRO, PROlite in PRO Travel ob pravilni uporabi in negi trajale celo življenjsko dobo blazine. Življenjska doba joga blazine je pribljižno 10 let ob redni uporabi in ob primerni negi. Če se joga blazina iz PRO linije zaradi redne uporabe v normalnih pogojih obrabi po izteku svoje življenjske dobe, bodo joga blazino pri Manduki zamenjali. To velja za največ eno zamenjavo za en nakup.

Manduka ne krije garancije zaradi kozmetične obrabe ali poškodb, ki so posledica nepravilnega ravnanja ali nege. Ne krije modifikacij po nakupu, sprememb, malomarnosti in uporabe za namene, za katere blazina ni bila zasnovana. Upoštevajte tudi, da garancije in doživljenjske garancije Manduka ne upoštava, če je bil izdelek kupljen pri nepooblaščenih prodajalcih. Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun, izdelek pa mora biti očiščen.

Manduka garancija

Kaj garancija za Manduka PRO linijo NE krije?

 • Poškodbe površine nastale zaradi uporabe kozmetičnih pripravkov.
 • Neenakomerne barvne vzorce, lise, madeže, razbarvanja,...kateri pa ne vplivajo na funkcijo joga blazine.
 • Gube ki nastanejo zaradi nepravilnega ravnanja, shranjevanja. (Joga blazino je priporočljivo imeti ali položeno ravno na tleh ali pa zvito z vrhnjo stranjo navzven.)
 • Poškodbe, ki bi nastale, če bi joga blazino dali v pralni stroj.
 • Poškodbe, ki bi nastale zaradi uporabe sesalnika.
 • Poškodbe zaradi nepravilnega čiščenja in uporabe detergentov, ki niso namenjenji negi in čiščenju PRO linije. (Joga blazino PRO linije čistite s čistilom Wash & Refresh ali z vodo.)
 • Ne krije modifikacij po nakupu, sprememb, malomarnosti in uporabe za namene, za katere blazina ni bila zasnovana.
 • Upoštevajte, da garancije in doživljenjske garancije Manduka ne upoštava, če je bil izdelek kupljen pri nepooblaščenih prodajalcih.
 • Poškodbe, ki bi nastale, če bi joga blazino iz PRO linije uporabljali za namene, ki jim ni namenjena (npr. fitnes z utežmi).
 • Vonj, ki bi nastal ob uporabi in če za joga blazino ne skrbite in je ne čistite.

Posebnosti:

 • Blazine iz serije Almost Perfect in Extra Large ne sodijo v linijo izdelkov, ki imajo doživljenjsko garancijo.
 • Doživljenjska garancija se ne upošteva pri »studijskih« joga blazinah, katere so na uporabi v joga studiu.

Uveljavljanje garancije za Manduka PRO linijo

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno predložiti račun, izdelek pa mora biti očiščen. Izdelek lahko prinesete v trgovino kjer ste ga kupili. V primeru, da izdelek pošiljate nazaj do trgovca kjer ste ga kupili ali direktno v Manduko, stroške pošiljanja krijete sami.

Če reklamacijo uveljavlate po e-pošti, morate navesti, opisati kaj je narobe z izdelkom ter priložiti sliko računa in slike izdelka ter detajle fotografije poškodbe izdelka.


Manduka eKO yoga mat linija

Namaste, naturally.

eKo linija joga blazin iz Manduke je izdelana iz 100% naravne gume, kavčuka. Je trajnostno izdelana iz obnovljivih virov. To je najbolj trpežna blazina za jogo na trgu izdelna iz naravnega kavčuka. Joga blazine iz eKo linije zagotavljajo naravno oprejemljivo vrhnjo površino. Za razliko od ostalih joga blazin na trgu izdelanih iz kavčuka, je Mandukina eKo linija edina, ki ima zaprtocelično vrhnjo površino!

Na voljo imamo več verzij:

Vse te joga blazine so na voljo tudi v različnih dolžinah

Več o Manduka

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane