KAJ JE JOGA? KAKO PRIČETI Z JOGO?

Meditacija - Palosanto

Poglej kot

16 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
36
 • 36
 • Vse
na stran

Kaj je meditacija?

Meditacija danes zajema različne tehnike pomirjanja, sproščanja, obnavljanja življenjske energije (či, ki, prana..), uravnovešanje duha in uma ter razvijanja sočutja, ljubezni, čuječnosti.

Če meditiramo ne pomeni, da postanemo drugačna oseba, nova oseba ali celo boljša oseba.

Gre za prakso ozaveščanja in pridobivanja objektivne perspektive o sebi in svetu. Pri meditaciji se učimo opazovati misli ali občutke, brez presojanja. Želimo bolje prisluhniti svojemu notranjemu glasu in intuiciji, z namenom bolje raziskati in razumeti sebe.

Celoten članek: Kaj je Meditacija - Ali med meditacijo smemo misliti?

Meditacija prinaša številne zdravstvene (psihološke, nevrološke in kardiovaskularne) in druge učinke. Pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa, tesnobe, depresije in bolečin ter prinaša več miru, čuječnost, izboljša samopodobo in dobro počutje.

Vrste meditacije

V zahodnem svetu se tehnike delijo na 2 tipa, in sicer:

 • osredotočena meditacija – usmerjanje pozornosti na izbran predmet, dihanje, vizualizacijo ali besede, mantre, uporaba mala ogrlice;
 • mindfulness (čuječnost, ozaveščenost) meditacija – opazovanje 'potovanja' misli, občutkov, čustev, razpoloženja…z vidika zunanjega opazovalca, brez aktivnega vključevanja uma.

Meditacija

Kako in kje izvajamo meditacijo?

Lahko bi rekli, da meditacijo lahko izvajamo kadarkoli in kjerkoli, ne glede na situacijo, položaj, okolje.

Namen meditacije je, da mir in čuječnost, ki ju želimo doseči s prakso meditacije, uporabimo oz. prenašamo v vsakdanje izzive.

Praksa naj ne služi kot 'beg' pred življenjem, temveč naj bo del življenja. Pričnimo postopoma, z majhnimi koraki. Če smo začetnik, je smiselno pričeti v skupini, z vodeno meditacijo, saj nam bo v oporo pri gojenju vztrajnosti.

Prostor, kjer meditiramo naj bo prijeten, udoben, miren. Lahko si ustvarite zen kotiček v vašem domu, lahko je to kotiček v naravi, studio,…kjerkoli se počutite varno in spročeno.

Statična ali dinamična meditacija?

Izbiramo lahko med statično ali dinamično obliko meditacije. Pri statičnih oblikah meditacije je naše telo v mirovanju, večinoma se izvaja v sedečem položaju na tleh s pomočjo meditacijskih pripomočkov za sedenje (zafubolsterkvader), na stolu ali v ležečem položaju – npr. na joga blazini.

Med statično obliko meditacije poskrbimo, da smo v udobnih in toplih oblačilih ter pokriti z odejo.

Dinamična oblika meditacije vključuje nežno, mehko gibanje telesa – npr. meditativna hoja, qigong, vključevanje asan, naprednejših dihalnih tehni.


Palo santo - kadila cedra, žajbelj, palčke Palo Santo

Palosanto® je registrirana znamka, vodilna na evropskem trgu kadila in izdelkov Palo Santo. Vsi izdelki so izdelani, izbrani, nabrani s spoštovanjem do narave, okolja in delovnih pogojev za vse ljudi vpletene v verigo.

Sveti les, Palo Santo (Bursera Graveolens) je 100% naraven, les ni nikoli kemično obdelan, niti med rastjo, niti med predelavo. Skrbno, ročno ga izberejo, da kupcem ponudijo najboljšo kakovost, bogato z eteričnimi olji in intenzivno aromo. Tudi zapakirajo ga ročno, v embalažo iz recikliranih materialov.

Danes na trgu nudijo široko paleto izdelkov, katerih cilj je izboljšati dobro počutje, v širšem kontekstu iskanja notranjega ravnovesja. Najbolj poznan v njihovem asortimanu je sveti les, Palo Santo. Poleg tega, pa najdemo tudi različna kazila iz različnih vrst žajblja in drugih rastlin.

Palo Santo (Bursera Graveolens)

Palo Santo (Bursera Graveolens) raste v suhem gozdu med Ekvadorjem in Perujem. Je vrsta gozda, ki uspeva na suhih, peščenih tleh. Palo Santo cveti v prvih mesecih leta zaradi obilnega sezonskega dežja.

Uporaba svetega lesa je postala zelo priljubljena, zato je pogozdovanje nujno potrebno. Takoj zatem ko drevo pade na tla ob naravnem koncu svojega življenjskega cikla, zasejejo nove rastline. Pogozdovanje suhega gozda je pomembno, tudi zato da omogočajo prihodnjim generacijam, da imajo koristi od etičnega in trajnostnega Palo Santa. 

Palo Santo nam:

 • pomaga pričarati dobro počutje in nas spravi v dobro voljo
 • daje vedrino in psihofizično sprostitev
 • spodbuja notranjo harmonijo in nam pomaga uravnavati duševno in fizično počutje
 • spodbuja koncentracijo in introspekcijo
 • pomaga premagovati težke čustvene trenutke
 • absorbira in razprši zastoj energije v prostoru (doma, v pisarni,...)
 • pomaga pregnati stres in tesnobo

Njihov Palo Santo les je pridobljen na trajnostni način. Počakajo na konec življenjskega cikla drevesa, preden nadaljujemo s predelavo Palo Santo.

Potrebujete le nekaj minut na dan, da v svoje življenje sprejmete pozitivne energije, ki jih potrebujete. Prepustite se čisti energiji narave.

Bursera graveolens je rastlina, iz katere pridobivajo kadilo Palo Santo. Na koncu svojega običajnega življenjskega cikla drevo Palo Santo odpade samo in ostane na tleh več let. V tem obdobju, se les bolj poveže s smolo in se določi sladka, intenzivna in balzamična aroma, značilna za Palo Santo. Naš Palo Santo je 100% naraven. Za odstranitev mikroorganizmov, prisotnih v deblu, se les segreje na visoko temperaturo. S tem postopkom se zagotovi »čistost« lesa in ni potrebe po uporabi pesticidov.

Lokalne skupnosti neposredno spremljajo proizvodni proces na kraju samem. Njihova naloga je, da izberejo najvrednejše dele lesa, pri čemer izločijo korenine, lubje in druge naravne pomanjkljivosti rastline.

Zahvaljujoč Palo Santu je delo in podpora na voljo številnim lokalnim družinam. Tudi zaradi njihovega prispevka je naš Palo Santo eden najbolj cenjenih in uporabljanih v Evropi.

© 2024 JogaLine & Samana | Vse pravice pridržane